Kål me morot årets mackvinnare

Av: TT

Publicerad:
Viktor Lind från Älmhult vann årets upplaga av Mack-SM.
Foto: Sveriges bagare & konditorer
Viktor Lind från Älmhult vann årets upplaga av Mack-SM.

Viktor Lind från Älmhult har gjort Sveriges bästa macka. Med den veganska smörgåsen kål me morot kammade han hem förstapriset i årets upplaga av Mack-SM som avgjordes i Stockholm på fredagen.

Det var andra gången som Viktor Lind, som är utbildad kock, deltog i tävlingen, men första gången han lyckades knipa guldet.

"Det betyder mycket att få ett kvitto på att det jag gör till vardags håller hög klass. Min ambition är att vara med och bidra till ett ökat intresse för mackan som måltid, en macka kan vara så mycket mer än vad det brukar vara", säger han i ett pressmeddelande.

Det var kombinationen av beskt, syrligt, salt och sött som fick juryn att falla pladask för mackan som innehåller vegansk harissamajonäs, ångad kål, sojamarinerad portabellosvamp och dragonpicklad morot. På toppen lades puffade bondbönor och svartvinbärspulver.

Andraplatsen gick till skånska Vellinge och Cornelia Malm, som skapade mackan grantopp. Gabriel Olsson arbetar som frilansande bagare, hans macka pea powerplant kom på tredje plats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN