Trumps långa arbetsdag: ”Ringa många samtal och ha många möten”

Publicerad 2021-01-07

Donald Trump lovar att lämna över makten lugnt och fredligt.

Dagen efter kaoset i Washington ägnar sig den avgående presidenten åt arbete – från morgon till kväll.

”Han kommer ringa samtal och ha många möten” står det i ett uttalande från Vita huset.

Donald Trump har följt kaoset i Washington inifrån Vita huset. I går höll den avgående presidenten ett tal där han uppmanade sina anhängare att gå hem.

Talet kritiserades eftersom han upprepade sina anklagelser om valfusk och eldade på sina anhängare ännu mer.

– Vi älskar er. Ni är väldigt speciella, sa han i videon som senare flaggades av Twitter.

Jobba från morgon till kväll

På torsdagsmorgonen kom ett nytt uttalande från Trump. För första gången meddelar den avgående presidenten att han kommer lämna ifrån sig makten på ett ordnat vis.

”Även om jag fullständigt motsätter mig resultatet av det här valet så kommer övergången ske ordnat den 20 januari” säger han enligt CNN.

Enligt Trumps dagliga schema från Vita husets pressavdelning väntar nu en lång dags arbete under torsdagen.

”President Trump will work from early in the morning until late in the evening. He will make many calls and have many meetings.” (President Trump kommer arbeta från tidig morgon till sen kväll. Han kommer ringa många samtal och ha många möten).

Som en grammatikövning i fyran

Någon närmare specificering om vad arbetsdagen innehåller, vilka möten och telefonsamtal som väntar finns inte. Tvärtom verkar det vara en standardtext som använts av Vita huset sedan ett par dagar tillbaka. Det enkla språket har också gett upphov till förlöjligande kommentarer på nätet. ,”Som en bokuppsats av ett barn som inte läste boken”, ”Låter som en grammatikövning i fyran, inte som ett presidentschema” är några av reaktionerna enligt Independent.

Andra ser det som ett sista försök från Trump att visa handlingskraft - eller att han håller på att uträtta ett stort arbete.

Vem som har skrivit texten är oklart. Enligt CNN:s Vita huset-korrespondent Kaitlan Collins dikterar Trump oftast texterna själv.

”Hans dagliga schema har utvecklats till en parodi...dikterad personligen av presidenten, enligt en person med insyn.” har hon skrivit på twitter.