Mordmisstänkt död i häktet – Kriminalvården utreder

Publicerad 2022-11-17

Polishuset i Helsingborg, där bland annat häktet finns.

En mordmisstänkt man har dött i häktet i Helsingborg.

Händelsen utreds nu av Kriminalvården.

– Det är en intagen som har tagit sitt liv och vi kommer att inleda en incidentutredning från särskilda utredningar, säger Magnus Carlsson vid Kriminalvården till Aftonbladet.

En man som har varit häktad misstänkt för mord i Malmö i juli har dött.

Mannens anhöriga är underrättade.

Aftonbladet har varit i kontakt med Kriminalvården som bekräftar att en incidentrapport har upprättats på häktet i Helsingborg. Arbetet har ännu inte påbörjats.

– Det är en intagen som har tagit sitt liv och vi kommer att inleda en incidentutredning från särskilda utredningar, säger Magnus Carlsson, internutredare på Kriminalvårdens sektion för särskilda utredningar.

Enligt Kriminalvårdens rapport inträffade händelsen den 31 oktober.

– Klienten avled i ett senare skede, säger Magnus Carlsson.

Hur kan det här inträffa?

– Det är därför vi har startat en utredning kring vad som har hänt och varför det har hänt. Det är det vi utreder nu, säger Magnus Carlsson.

Nekade till brott

Mordutredningen mot mannen inleddes efter att en man i 30-årsåldern hittades död i en lägenhetsbrand i stadsdelen Hyllie i Malmö. Senare gick polisen ut med att hatbrott inte kunde uteslutas i samband med branden och det misstänkta mordet, detta eftersom den mördade mannen var homosexuell, skriver TT.

Polisen bad om tips från allmänheten och senare kunde mannen gripas och häktas som misstänkt. 

I ett pressmeddelande skriver Åklagarmyndigheten:

– Mannen har knutits till gärningen genom fynd som gjorts hemma hos honom och tekniska spår. Han har vidgått att han utövat våld, men förnekat brott. Förundersökning pågår alltjämt, men det finns inte skäl att utreda andra misstänkta, säger kammaråklagare Helena Lundström i ett pressmeddelande.

Mannens advokat har avböjt att kommentera.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln