Okänd man bröt käken på Nathalie: ”Jag kan knappt prata”

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

Det som började som en trevlig kväll med väninnan slutade i en brutal misshandel på Västerhaninges pendeltågsperrong för 30-åriga Nathalie.

Med en avslagen käke och en sprucken haka känns vägen tillbaka lång.

– Jag kan knappt prata och går på massa smärtstillande. Läkaren sa att det kan ta två år innan jag blir helt återställd, om det går, säger Nathalie.

Den var på kvällen den 1 juni som Nathalie och hennes väninna klev på pendeltåget i riktning mot Västerhaninge.

– Vi hade druckit lite vin, var glada och skrattade och spelade musik från mobilen, berättar Nathalie om början på kvällen.

Men medan flera av medpassagerarna tycktes uppskatta sällskapet, var det en ung man ombord som störde sig på situationen.

– De andra tyckte bara att det var kul att vi var glada men jag såg att han blev provocerad och bad oss sluta. Han och min tjejkompis började tjafsa och jag bad honom att sluta för jag kände att det skulle bli bråk, berättar Nathalie.

1 av 5 | Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBAECK
En okänd man attackerade Nathalie och slog av hennes käke.

”Ropade hora efter mig”

Väl framme i Västerhaninge klev både Nathalie, hennes väninna och mannen av och diskussionen fortsatte på perrongen.

– När vi gick därifrån ropade han hora efter mig, och då gick jag fram och frågade varför han sa så, berättar Nathalie och fortsätter:

– Sedan svartnade det för mina ögon.

Nathalie berättar att mannen plötsligt slår till henne med knytnäven i ansiktet så att hon faller handlöst till marken.

– Jag var helt avsvimmad och det rann massa blod från munnen.

Opererades akut

I närheten befann sig värdar från Fryshusets Lugna Gatan som ingrep och tog hand om Nathalie samt höll fast mannen i väntan på polis. Nathalie kördes till sjukhus där läkaren konstaterar att hon brutit käken.

– De var tvungna att operera akut och sätta in skruvar och metallplattor för att få den på plats. Efteråt var jag fem dagar på sjukhus, säger Nathalie som är sjukskriven en månad och har svåra smärtor.

– Jag kan inte tugga, knappt prata och går på massa smärtstillande. Läkaren sa att det kan ta uppemot två år innan jag blir helt återställd, om det ens går, säger Nathalie som även fick en spricka i hakan av det kraftiga slaget.

Lång väg tillbaka

Händelsen är polisanmäld och rubriceras i nuläget som misshandel. Den misstänkte mannen släpptes efter förhör men är fortfarande misstänkt.

– Misstankarna kvarstår och en förundersökning pågår. Just nu inväntar vi ytterligare åtgärder, bland annat en övervakningsfilm, och innan det kan jag inte svara på hur ärendet kommer utvecklas, säger polisen Theo Mandoki.

För Nathalie känns vägen tillbaka lång.

– Jag mår inte alls bra. Efter att jag kom hem från sjukhuset har jag varit ute och promenerat några gånger och då trott att jag sett honom. Jag ser hans bild framför mig hela tiden och blir orolig och rädd, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE