Vädjar i media: "Lämna din plats i riksdagen"

Jonas Dagson/TT

Publicerad 2021-05-06

Partivännerna får inte tag i riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S). Nu vädjar de till henne via media att ta konsekvenserna av att hon blivit delgiven misstanke om brott efter en trafikolycka i slutet av året. Arkivbild

Partivännerna får inte tag i riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S). Nu vädjar de till henne via media att ta konsekvenserna av att hon blivit delgiven misstanke om brott efter en trafikolycka i slutet av förra året.

– Lämna din plats i riksdagen, säger Ann-Louise Lundqvist, ordförande för S i Kungsbacka i Kungsbacka-Posten.

Skälet att de vädjar i media är att de inte lyckats nå henne på annat sätt. Sedan händelsen i december har partiet i Kungsbacka försökt få kontakt med Heikkinen Breitholtz, som är riksdagsledamot för Hallands län. De har både ringt och sms:at men har inte fått något svar.

– Det har inte gått att få tag på henne. Vi har försöka massor av gånger. Jag skulle även vilja veta hur hon mår och vad som händer, säger Lundqvist.

Dessutom har Breitholtz inte deltagit i några möten i kommunen trots att hon även är fullmäktigeledamot i Kungsbacka. Också partikamraterna i Halland vill nu att hon lämnar sina uppdrag.

– Att vara riksdagsledamot är ett förtroendeuppdrag, den gränsen är nådd, säger Ronny Löfquist, ordförande i Socialdemokraterna Halland, till SVT Halland.

Det var i mitten på december som Heikkinen Breitholtz körde in i en buss i Kungsbacka. På Facebook kommenterade hon händelsen och skrev ˝För att vara tydlig, jag hade inte druckit alkohol utan detta är en konsekvens av mediciner som jag har recept för". Hon skrev också att hon var nära att mista livet och är tacksam för att ingen annan blev skadad.