MQ i konkurs – sex butiker stängs i Malmö

Publicerad 2020-04-16

Modebutikerna har gått i konkurs en efter en på sistone.

Malmös utbud av butiker fortsätter att minska i spåren av coronakrisen.

På torsdagsmorgonen meddelade MQ att de kommer lämna in en konkursansökan.

Det bara kort efter att den danska modejätten Masai gjort detsamma.

Så sent som på onsdagen kunde Aftonbladet rapportera att Intersport och Löplabbet, med butiker i Malmö, har ansökt om rekonstruktion.

Sedan tidigare befinner sig också barnklädjätten Polarn o. Pyret i samma läge medan butikerna DEA Axelsson, Flash och Joy gått i konkurs.

Nu får de sällskap av ytterligare en butikskedja med stora ekonomiska problem – orsakade av coronaviruset.

MarQet, fram tills nyligen känt som MQ, meddelade på torsdagsmorgonen att de kommer lämna in en konkursansökan under dagen.

MQ meddelade på torsdagsmorgonen att de kommer lämna in sin konkursansökan.

Hoppas på nya ägare

– Det är ett djupt beklagligt besked som styrelsen tvingats fatta, inte minst för vår personal, våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt vi kunnat för att möjliggöra en fortsättning av verksamheten men under rådande omständigheter får vi inse att det tyvärr inte är möjligt, säger Ingvar Larsson, vd för MQ Holding AB, i ett pressmeddelande.

Konkursen förklaras med att modekedjan haft en kraftigt försämrad försäljning under mars och början av april. Även om åtgärder vidtagits under coronapandemin bedöms de inte vara tillräckliga, då de även sedan tidigare haft en tuff ekonomisk situation.

I Malmö har MarQet i dagsläget sex stycken butiker. Fem av stadens köpcentrum – Burlöv Center, Emporia, Hansa, Mobilia och Triangeln – har alla MarQet-butiker medan en outletbutik är belägen på Jägersro.

Danska kedjan gick under

Konkursbeskedet kommer bara dagen efter att den danska modejätten Masai, med 14 butiker i Sverige varav sex i Malmö, valt att försätta butikerna i Sverige och Norge i konkurs på grund av svårigheter med betalningar, något som flera norska medier rapporterade.

Till E24.no säger den norska konkursförvaltaren Ellen Synnøve att hon jobbar för att hitta en köpare av verksamheterna.

– Vi arbetar för att klargöra om det finns potentiella köpare av verksamheten, butiker eller lager, säger hon till E24.no.

Masais butiker i Malmö kommer att hållas stängda tills vidare.

Aftonbladet har utan framgång försökt nå flera av MarQet-butikerna i Malmö.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln