Stulna hunden Alice hittades på internet

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Hunden Alice stals för över en vecka sedan.

I dag dök chihuahuan upp på en annons på nätet.

– Jag såg direkt att det var hon, säger matte Malin Sundling.

Matte Felicia, 12, och hunden Alice.
Foto: Privat/Malin Sundling
Matte Felicia, 12, och hunden Alice.

Chihuahuan Alice skulle vänta i bilen medan Malin Sundling och hennes dotter Felicia uträttade ett snabbt ärende i Kungens kurva i Stockholm.

Men när mamma och dotter kom tillbaka från köpcentret var deras älskade familjemedlem spårlöst försvunnen.

– Felicia skrek. Polisen bad mig åka tillbaka där hon blev stulen, ifall de skulle ha lämnat henne. Vi åkte dit men hon fanns inte där, berättade Malin efteråt.

Kollega ryckte in

Hon polisanmälde händelsen, som inträffade den 27 mars, och tog kontakt med Aftonbladet. Dessutom startade kusinbarnet Sara Lennkvist en Facebookgrupp för att hjälpa till med sökandet.

Efterlysningen skapade ett stort engagemang och i dag kom det efterlängtade genombrottet. Flera personer hade reagerat på en annons på Blocket och tipsade Malin.

– Jag såg direkt att det var Alice på bilden och ringde till polisen, säger hon.

Snart stod det klart att polisen inte kunde ingripa förrän det bekräftats att det verkligen var Alice som låg ute till försäljning. Istället bestämde sig en kollega till Malin för att hjälpa till.

– Min kollega, Robert Andersson, ringde till personen som lagt upp annonsen och låtsades vara intresserad av att köpa hunden till sin dotter.

Foto: Privat/Malin Sundling
Den 27 mars stals chihuahuan Alice från familjen Sundlings bil . På onsdagen kunde hon återvända hem efter att polisen larmats om att hon lagts ut för försäljning.

Tackar för all hjälp

Efter telefonsamtalet åkte Malins kollega till Bagarmossen i Stockholm. Där mötte han upp försäljaren och lurade till sig en promenad med hunden innan det eventuella köpet. Under tiden kontaktade Malin polisen ännu en gång.

– Jag berättade att jag sett Alice och fem minuter senare var polisen på plats.

Strax efter 16-tiden på onsdagen kunde Alice återvända hem. Hon mår bra och beskrivs som förvånansvärt pigg.

– Hon springer omkring och leker med sitt gosedjur. I kväll ska hon sova med min dotter Felicia igen. De brukar sova med varandra varje natt och har gjort det i nästa sju år, säger Malin.

Hon vill passa på att tacka alla som har engagerat sig i sökandet.

– Att se all kärlek och hur starka vi blir tillsammans är fantastiskt. Bitterheten som kom med stölden är borta och jag känner bara glädje över all den godhet som finns där ute.

Publicerad:

LÄS VIDARE