Barnen förs till sista vilan i Uvalde

Publicerad 2022-06-01

Barnen som mördades i massakern på en amerikansk grundskola förra veckan har börjat begravas i Uvalde i Texas.

Tioåriga Amerie Jo Garza har begravts efter att ha blivit mördad på sin skola. Hon hade just fått en mobiltelefon och ska ha försökt larma polisen.

Sex kistbärare lyfter den silverfärgade kistan med den tioåriga Amerie Jo Garza kropp. Hon blev ett av de 19 barn som tillsammans med två lärare sköts ihjäl av 18-årige Salvador Ramos på grundskolan Robb Elementary i Uvalde i delstaten Texas förra veckan.

Flickan hade nyss fyllt år och fick då en mobiltelefon. Hon uppges ha försökt ringa polisen från sitt klassrum under skjutningen.

För att hedra henne bar flera av de sörjande lila kläder under begravningen – flickans favoritfärg.

Hennes begravning var den första av två som hölls på tisdagen och den kommande drygt två veckorna kommer de andra 19 offren att begravas. Under onsdagen fortsätter det med begravningen för en av de två lärarna.

Lilla Uvalde befinner sig ännu i chock och ilskan har växt mot Uvaldes polischef Pete Arredondo.

Enligt Steven McCraw, chef för delstatsmyndigheten för allmän säkerhet, fattade Arrenondo ”fel beslut” då polisen väntade en timme innan en skolsal där gärningsmannen barrikaderat sig stormades – trots att en elev i ett angränsande rum larmat om vad som pågick.

Arredondo valdes in i Uvaldes kommunfullmäktige tre veckor före skottlossningen och en utredning om polisens agerande kommer att genomföras av justitiedepartementet.

ANNONS