Harry och Meghan startar podd med Spotify

Fixar superdeal med svenska företaget

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Prins Harry och Meghan har gjort en superdeal med svenska Spotify.
Nästa år lanseras en podd med det omtalade paret som programledare.
– Kungafamiljen är nog inte så glada över detta, säger hovexpert Sara Ericsson.

Serien med poddar lanseras nästa år på Spotify. Harry och Meghan kommer både att producera och programleda vissa av dem.

Nyheten slog ner som en bomb i Storbritannien i går.

– Vi kan räkna med att de kommer att locka en miljonpublik. Jag tror vi kommer få se en mer personlig och öppen sida av paret, säger Sara Ericsson och lägger till att reaktionerna är delade.

– Det är två läger i vanlig ordning. En grupp som älskar paret och en som avskyr allt de gör. Men kungafamiljen är nog inte så glada över detta. Det kan komma fram detaljer och känslor som ifrågasätter kungafamiljens agerande, säger Sara Ericsson.

Prins Harry och Meghan startar en podd på Spotify.
Foto: Getty
Prins Harry och Meghan startar en podd på Spotify.

Får en hemlig summa

Dealen är den senaste affärsuppgörelse som Harry och Meghan har gjort sedan de lämnade kungahuset i början av året. Den första var med Netflix som sägs ha pungat ut med nära en miljard kronor för att paret ska producera film och tv för streamingjätten.

Vad Spotify betalar för det omtalade parets medverkan är hemligt. Men Harry och Meghans välgörenhetsorganisation kommer att få ta emot en stor summa pengar när parets produktionsbolag, Archewell Audio börjar samarbeta med Spotify, rapporterar BBC.

I en trailer på Spotify berättar Harry och Meghan att podden ska handla om att föra fram olika perspektiv och röster.

I ett gemensamt uttalande säger de: ”Det vi älskar med poddar är att formatet påminner oss alla att ta en paus och verkligen lyssna och att relatera till varandra utan att distraheras”.

Dyker upp i julspecial

Harry och Meghan kommer att dyka upp i en julspecial på Spotify innan året är slut. De spelar in poddavsnittet tillsammans med några än så länge hemliga gäster.

– Hertigen och hertiginnan av Sussex bor visserligen i Kalifornien, men deras kraft ligger i deras status som världsmedborgare. Att de välkomnar den extraordinära kapacitet som finns i poddar på Spotify samtidigt som de lyfter underrepresenterade röster visar att de uppskattar potentialen som finns i ljudberättande, säger Dawn Ostroff, innehållschef på Spotify till The Guardian.

Spotify har tidigare knutit till sig flera världskända profiler och artister den senaste tiden, bland annat Michelle Obama, Joe Rogan och Kim Kardashian West.

– Jag tror blir en succé! Jag tror på dem i poddformat. Harry har verkligen en poddröst och Meghan kan sin grej inom den här genren, säger Sara Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Harry och Meghans miljonkupp med svenskt företag

Harry och Meghan har skrivit kontrakt med Spotify vilket har väckt stor förvåning runt om i världen. Nu ska paret starta en podd och vi berättar allt vi vet om innehållet. Vi pratar även om ex-kung Juan Carlos och hans önskan om att få återvända till Spanien efter alla skandaler. Vi pratar även om den nya kungliga bebisens framtid, om kungens omtalade uttalande om coronastrategin och om prinsessan Märtha Louise ekonomiska kris.
Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Publicerad:

LÄS VIDARE