Forskarnas hårda kritik mot polisens gäng-arbete

PODD ”Finns stora brister”
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

NYHETER

Det har länge snackats mycket om gängkriminaliteten, om skjutningar och sprängningar som ökar runt om i landet. Polisen i Malmö, Göteborg och Stockholm har hård press på sig att få stopp på gängen.

Förra året infördes Operation Rimfrost, en operation där polisen skulle försöka komma åt gängen, göra fler tillslag och gripa fler personer. I media har operationen framställts som lyckad och framgångsrik. Men i verkligheten så stämmer inte det. Polisforskarna Stefan Holgersson och Johannes Knutsson har granskat polisens arbete och deras rapport visar på stora brister i polisens arbete.

Hur kommer det sig att polisen rapporterar en felaktig bild av verkligheten och vad behöver polisen göra för att verkligen komma åt gängkriminaliteten? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst är Johannes Knutsson, professor i polisforskning, programledare är Jenny Ågren.
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE