Mystiska spåret efter Toves försvinnande – polisen riktar om sökandet

Publicerad 2022-10-21

Polisen riktar nu in sökandet efter 21-åriga Tove till ett antal punktmarkerade områden i Vetlanda.

Under fredagen kopplas Sjöräddningssällskapet in för att leta i sjöar kring orten.

Polisen efterlyser också personer som har tips om den unga kvinnans cykel.

Efter fem dagars intensivt sökande har 21-åriga Tove fortfarande inte hittats.

Polisen, räddningstjänst, Missing People och Hemvärnet har sökt igenom stora områden i och kring Vetlanda. Hundpatruller och drönare har satts in och helikoptrar med värmekameror har sökt över vattendrag och sjöar.

Under fredagen meddelar polisen att man ändrar sin strategi.

– Vi har sökt igenom stora delar av sökområdet nu. I dag kommer vi att punktmarkera sökandet mycket utifrån de tips vi får in, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisregion Öst till Aftonbladet.

Söker i sjöar

Hon säger att man nu kommer söka i mer centrala delar av Vetlanda, liksom utanför. Sjöräddningssällskapet har kallats in för att söka i sjöar kring orten.

– Tidigare har vi sökt i strandkanten och över sjöar och vattendrag. Vi behöver utesluta möjligheten att hon kan finnas där, säger Angelica Israelsson Silfver.

Var på krogen tillsammans

Samtidigt fortsätter brottsutredningen. Under torsdagen häktades två kvinnor i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Tove och de två kvinnorna var på restaurang Nöjet under lördagskvällen, något som Aftonbladet tidigare rapporterat om. Flera bekanta till de misstänkta uppger för P4 Jönköping att kvinnorna var där tillsammans.

Enligt källor till Aftonbladet ska det vid något tillfälle under kvällen ha varit bråkig stämning i sällskapet som kvinnorna ingick i.

De tre ska senare ha lämnat stället tillsammans, enligt uppgifter till tv-programmet Efterlyst.

Tove ska då ha haft med sig sin cykel. Den hittades under söndagen låst och lutad mot en vägg på en adress i Vetlanda.

Vill ha tips om cykel

Polisen har inte hittat någon koppling mellan Tove och adressen. Nu är man angelägen om att få in tips kopplade till cykeln, säger Rickard Finndahl, chef på polisens avdelning för grova brott till Efterlyst.

– Om det är någon som har sett Tove eller någon annan komma cyklande på den här, för den är ju placerad fint mot väggen och låst dessutom, så är det av intresse, säger han.

Angelica Israelsson Silfver säger att man vill ha tips om både personer och fordon som avvikit från det normala.

– Det är inte bara intressant om man sett just henne. Alla fordon eller personer som man sett och som man tycker stått länge på ett ställe, stått på ett konstigt ställe eller avvikit på andra sätt vill vi gärna ha tips om.

Hemvärnet deltar inte i sökandet under fredagen. Organisationen Missing People har en vilodag men kommer eventuellt uppta sitt sökande under helgen, enligt polisen.