Håll avståndet – med en ”avståndspurjo”

TT

Publicerad 2020-05-15

En mataffär i Helsingborg säljer "avståndspurjo" efter att en kvinna använt en purjolök som vapen mot ungdomar som hon ansåg inte höll avståndet till henne. Arkivbild.

När en äldre kvinna tyckte att ett gäng ungdomar inte respekterade avståndet till henne i en mataffär i Helsingborg tog hon upp en purjolök ur sin korg och slog mot dem, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg. Nu säljer samma ICA-butik "avståndspurjo", skriver Helsingborgs Dagblad.

– Vi bestämde oss för att göra någon rolig grej av det hela och säljer ”avståndspurjo” för 10 kronor styck, men egentligen är det en lite smådråplig historia, säger butikschefen Tobias Nordén till tidningen.

Han har en uppmaning till ungdomar som handlar i butiken under coronapandemin.

– Det finns en orsak till att kvinnan reagerade som hon gjorde. Ungdomar har ett ansvar mot den äldre generationen, det handlar om att visa respekt och ödmjukhet, säger Tobias Nordén.

PODD Virusexpert: Corona har låg mutationshastighet

De senaste veckorna har frågan om huruvida coronaviruset muterar skapat en hel del rubriker, både i svensk och internationell press. I det här avsnittet pratar vi om vad forskningen säger, tillsammans med Tomas Bergström, professor i klinisk mikrobiologi.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Följ ämnen i artikeln