Aftonbladet Direkt

Snabba nyheter från Aftonbladet
Här hittar du liverapportering om valet 2022.
Här hittar du alla artiklar om kriget i Ukraina.
Har du frågor till redaktionen? Klicka här.

Fastnålat inlägg
Stulen bil hittades i sjö
11 juni kl 23.43av Paula Westerberg
DELA

Under lördagskvällen började polis och räddningstjänst leta efter en bil som man misstänkte hade kört ner i sjön Mäseln i Finnspång utanför Norrköping, skriver Norrköpings Tidningar.

Vid 23.30 kunde polisen bekräfta att man hittat en bil i sjön, och att samma bil anmälts stulen fredagen innan.

– Bilen är kontrollerad och det är ingen person i den, säger Rasmus Borgström, vakthavande befäl på polisen i region öst.

Polisen vet dock fortfarande inte exakt hur bilen har hamnat i sjön.

Senaste nytt
 • Elmer Rikner
  DELA
  Storbråk i Eslöv – 10-tal inblandade

  Ett bråk har utbrutit i Eslöv, meddelar polisen region syd.

  Tre personer har skadats, men hur allvarligt är oklart.

  En förundersökning har inletts, men någon brottsrubricering finns ännu inte.

 • Marlon Appelgren
  DELA
  Natomötet med Turkiet hålls i Finland

  Mötet mellan Turkiet, Sverige och Finland om Nato ska hållas i Finland, enligt Finlands utrikesminister Pekka Haavisto, rapporterar SVT Nyheter.

  Han har sagt att mötet kommer att hållas i Finland i augusti. Alla länderna vill att detta första möte ska ske så fort som möjligt och det kommer nog att hållas fler möten i de andra, säger ministerns rådgivare Tomi Nyström till SVT.

  Utrikesdepartementet har tidigare bekräftat att nya samtal ska äga rum mellan länderna i augusti. Syftet är att diskutera de krav som Turkiet ställt på Finland och Sverige för att godkänna ländernas Natoansökan. Mötet sker inom ramen för den överenskommelsen. (TT)

 • Elmer Rikner
  DELA
  Skottlossning i köpcentret Emporia

  Det har varit en skottlossning i köpcentret Emporia i Malmö, meddelar polisen region syd.

  Två personer ska enligt uppgifter vara skadade, skriver Sydsvenskan. Det är uppgifter polisen inte kan bekräfta för Aftonbladet.

  Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt.

  Platsen är avspärrad. Polisen meddelar dock att det inte är en pågående händelse.

  Läs mer här.

 • Elmer Rikner
  DELA
  Vänsterblocket drar ifrån – Stort övertag för ny S-regering

  Vänsterblocket med S, V, MP och C drar ifrån i regeringsfrågan. 52,1 procent stöttar nu vänstersidan, medan högersidan får 45,3 procent. Detta enligt en ny opinionsundersökning från SvD/Sifo.

  För bara en vecka sedan var det nästan så jämnt som det kan bli. Enbart 15 000 röster skiljde då höger- och vänsterblocket.

  Den siffran är nu 400 000 röster, vilket är en ledning med nästan sju procentenheter.

 • Elmer Rikner
  DELA
  81-årig danska gripen i Polen – hade fem kilo heroin

  En 81-årig dansk kvinna har blivit gripen på Frederic Chopin-flygplatsen i Polens huvudstad Warszawa, skriver nyhetsbyrån AP.

  Den äldre kvinnan misstänks för att ha smugglat fem kilo heroin till ett värde av 515 000 dollar, det vill säga nästan 5 500 000 kronor, i en resväska. Heroinet ska ha varit gömd under en fejkad botten i väskan.

  Kvinna åkte från Malawi till Kenya, vidare till Doha och Warszawa. Slutdestinationen skulle bli Kanada.

  Kvinnan nekar till brott. Hon menar att familjemedlemmar gett henne väskan och sagt att den innehöll presenter som skulle gå till släktingar i Kanada.

  Kvinnan riskerar 15 års fängelse.

 • Elmer Rikner
  DELA
  Tre bilar i olycka på E4:an

  Tre bilar har kolliderat på E4:an i Jönköping, meddelar polisen region öst. Olyckan har skett mellan trafikplatserna Ryhov och Ljungarum i riktning mot Ljungby.

  Det finns i nuläget inga uppgifter om skadade.

  – Alla inblandade personer är ute ur bilarna, kan dock Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson polisen region öst, bekräfta.

  Enligt Trafikverket har olyckan stor påverkan på trafiken.

 • Angelica Molin
  DELA
  Oskyldigt häktad begär 19 miljoner

  Den man i 40-årsåldern som satt häktad i en månad i vintras misstänkt för människorov och mord på en 24-årig kvinna från Grästorp söker nu ersättning.

  Det rapporterar Sveriges radio.

  Han begär 15 miljoner kronor i skadestånd för lidande, och nästan fyra miljoner kronor för förlorad inkomst, enligt en ansökan till Justitiekanslern.

 • Elmer Rikner
  DELA
  Elever skickas hem - för varmt i klassrummen

  Elever på Järvaskolan i Katrineholm fick skickas hem efter lunch på fredagen. Detta efter att det blivit för varmt i klassrummen, rapporterar SVT Sörmland.

  Detta trots att ventilationen funkade som den skulle.

  – Hur sjukt det än låter är det inte ventilationens fel, den funkar jättebra, det är bara det att den inte klarar av den här fuktiga värmen. Skolor har generellt inte en AC installerad i lokalerna, säger Magdalena Norin, rektor vid Järvenskolan.

  Även elever på Fristadsskolan i Eskilstuna har tidigare i veckan fått skickas hem på grund av värmen, vilket Eskilstuna-Kuriren rapporterat om.

  – Vi har 29 grader i lokalerna, säger Fristadsskolans rektor Mia Schärdin.

 • Jacob Ruderstam
  DELA
  Sanna Marin: ”Har tagit ett drogtest”

  På en presskonferens under fredagen svarar Finlands statsminister Sanna Marin på frågor angående videorna från hennes festnatt som spridits och kritiserats.

  – Jag vill till en början säga att det kommit allvarliga anklagelser om att jag använt droger. Även om anklagelserna är orimliga har jag för mitt eget rättskydd gjort ett drogtest, där resultatet kommer om ungefär en vecka, säger hon enligt HBL.

  Senare uppdagades att Sanna Marin eventuellt haft semester under tiden hon festat, dansat och sjungit.

  – Jag har inte speciellt mycket semester. Jag har oanvända semesterdagar. Men också annars har jag lediga dagar, säger hon enligt tidningen.

  Hon betonar även att hon är tillgänglig dygnet runt.

  Texten uppdateras.

 • Marlon Appelgren
  DELA
  Tysk polis utreder Abbas förintelseuttalanden

  Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas uppseendeväckande uttalanden om Förintelsen utreds av tysk polis. Uttalandena skedde i samband med ett besök i Berlin tidigare i veckan.

  Abbas anklagas för att ha förminskat Förintelsen och han utreds för ”misstankar om uppvigling till hat”. I Tyskland är det brottsligt att förminska och relativisera Förintelsen.

  Det var under en presskonferens med den tyska förbundskanslern Olaf Scholz i tisdags som den palestinske presidenten jämförde Israels agerande mot palestinier med Förintelsen.

  Scholz har också kritiserats för att han inte omedelbart anmärkte på Abbas uttalanden. Först efteråt tog Scholz avstånd från Abbas uttalanden genom att skriva på Twitter att han var ”äcklad” av Abbas kommentarer.

  I ett uttalande från Abbas stab i onsdags beskrevs Förintelsen som ”det mest fruktansvärda brottet i mänsklighetens moderna historia”. Abbas ord var enligt staben inte menade att "förneka Förintelsens särställning".

  Tyskland har inte erkänt Palestina som en stat, men upprätthåller diplomatiska relationer med det palestinska styret. (TT)

 • Jacob Ruderstam
  DELA
  Två bilar i krock på E4 – minst två till sjukhus

  Polisen larmades under eftermiddagen till E4 i Mjölby där två bilar ska ha krockat med varandra.

  Minst två personer fick föras till sjukhus med ambulans. Polisen har inga uppgifter om skadeläget.

  Bärgare har kallats till platsen.

 • Jacob Ruderstam
  DELA
  Sopberg brinner i Värmdö

  En stor insats pågår i Värmdö efter att ett berg med sopor fattat eld. Det finns spridningsrisk till intilliggande byggnader och skog.

  – Det brinner och det kommer att brinna en lång tid framöver. Det är ett 30 meter högt berg med blandsopor som brinner, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på Räddningscentral Mitt.

  Räddningstjänsten har skickat tio släckande enheter och två ledningsenheter till platsen.

  – Det är rökutveckling och det syns säkerligen från långt håll. (TT)

 

Fråga oss

 

Aftonbladets reportrar och redaktörer svarar på dina frågor.

Ställ dina frågor till redaktionen här!

Senaste nytt
 • Är på Malmöfestivalen just nu, behöver man va orolig? Har polisen sagt något?

  Danne

  Hej,

  Polisen har meddelat att det inte är en pågående händelse. Läs mer här.

  Marlon Appelgren
 • Undrar varför det är en häxjakt mot Sanna Marin, hon är väl också en vanlig person under kläderna. Måste man sluta dansa bara för man är en statsminister/politiker? Snart gapas det väl om att hon ätit ett äpple på fel ställe och tidpunkt.

  Våra folkvalda gör också fel, fast våra ger vi ju en högre post.

  Dansa på du Sanna, snart får du väl inte ens basta.

  Patrik

  Rätt att Sanna Marin fick ta drogtest. Det skulle behövas en massa kontroller i Sverige då det festas och korrumperas hos Svenska politiker . Allt för pengarna och makten

  Blankis

  Är det verkligen att betrakta som häxjakt, bara för att nyhetsmedier uppmärksammar att en folkvald politiker i högre ställning varit ute och festat loss!? Häxjakt i min värld, är något betydligt mer allvarligt!

  Lasse K
 • Håller ni koll på matpriser och hur mycket dom höjt? Gör gärna jämförelser i butiker med identiska varor. Här skiljer ex. 26 kronor på ett paket Uncle Bens ris mellan de största kedjorna.Garanterat att alla tjänar mycket pengar på att kolla priser innan man handlar!!

  Gunilla

  Hej. Kan ni snälla kolla upp matpriserna. De är hur dyrt som helst . Man har inte råd att handla .

  Ulf perlefelt

  Hej Gunilla och Ulf,

  Visst finns det pengar att spara! Här kan du läsa mer om hur priserna på livsmedelsprodukter skiljer sig mellan olika kedjor.

  Ha det fint!

  Marlon Appelgren
 • Borde inte Adam Westin även skriva att Norge är 5 miljoner invånare och Sverige 10 miljoner när han skriver om hur mycket de olika regeringarna lägger för att rädda el kunder?

  Tjenare

  Tjenare. Jo, det hade jag absolut kunnat göra. Samtidigt vet nog de flesta det, och vi försöker hålla notiserna kortfattade här i Aftonbladet Direkt.

  Adam Westin
 • Vet ni var uttrycket ”Watch your six” kommer ifrån? Vad man menar fattar jag, men var ifrån det kommer vet jag inte. Det är nåt som används flitigt i actionfilmer från Usa.

  Monica

  Hej Monica! Jag hittar tyvärr ingen superbra källa på detta men ursprunget sägs vara att stridspiloter använde termen redan under första världskriget. Och för de som undrar är det alltså en uppmaning om att hålla koll bakom sig, "klockan sex" så att säga.

  Adam Westin

 

Tipsa oss

 

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?

 • Ring 08-411 11 11
 • Skicka sms 71000
 • E-posta tipsa@aftonbladet.se
 • Har du extra känslig information? Använd SecureDrop
   

Om Tipsa!
På Aftonbladet söker vi ständigt efter nya vinklar. Och som läsare är du en viktig del av vårt nyhetsarbete. Med vår tjänst Tipsa! kan du lätt skicka in tips, bilder och video. I våra appar kan vi dessutom nå dig med lokala push-notiser och efterlysningar.
 
Vad händer med mitt tips?
Vi läser alla tips som skickas. Om vi bedömer ditt tips som intressant tar vi kontakt med dig via de kontaktvägar du lämnat. När du skickar din bild eller film till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering.
 
Hur skyddas mina uppgifter?
Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade. Din identitet är skyddad hos oss men redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information kring ditt tips.

Vill du vara anonym också för redaktionen finns det flera andra vägar att kontakta oss: du kan ringa från ett dolt nummer eller maila oss från en tillfällig e-postadress, t ex hotmail eller gmail.
 
Får jag ersättning?
Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.

Beslut om ersättning ska utgå bestäms av tjänstgörande nyhetschef i samband med att tipset lämnas. Vi ersätter inte nyhetstips retroaktivt.

Storleken på ersättningen beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen.

När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.

När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.
 
Jag blev lovad ersättning. När får jag pengarna?
Arvoden för publicerade nyhetstips, bilder eller filmer betalas ut som lön så snart som möjligt.
 
Våra appar
Tack vare platstjänsten geolokalisering kan du i våra appar få push-notiser med lokala nyheter om händelser just där du befinner dig.

När en större nyhetshändelse inträffat i din närhet skickas en push-notis till dig när du använder Tipsa!

Vi kan samtidigt efterlysa din hjälp i nyhetsrapporteringen. Med dina egna bilder och upplysningar - från där det händer, när det händer.

Aftonbladets appar hittar du i Appstore och Google Play.
 
Bra att tänka på

 • En nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för några risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.
 • En bra nyhetsbild eller film vill vi publicera direkt. Med appens hjälp når du vår nyhetsredaktion snabbast och din bild eller live-film kan publiceras på Aftonbladet inom några minuter.
 • Allmänna åsikter, teorier eller spekulationer är inte nyhetstips.

 

Aftonbladet

/

Nyheter

/

SENASTE NYTT