Bröderna misstänks för masskjutningen i Sacramento

Publicerad 2022-04-06

En bil körde fram och flera skyttar avlossade över 100 skott.

Sex personer dog på gatan och tolv vårdas på sjukhus i Sacramento.

Nu misstänks bröderna Smiley och Dandrae för dådet.

Klockan var 02 natten till söndag och det var stängningsdags på flera barer när en polispatrull i Sacramento, USA, hörde ljud som lät som en skottlossning.

En bil hade kört upp och stannat vid en folksamling, öppnat eld både inifrån och utifrån bilen.

När första polispatrull kom springandes till platsen hittades 18 offer liggandes på gatan, rapporterar CNN och CBS News.

Polisen på plats  i Sacramento, Kalifornien, efter skjutningen.

”Poliser började med livräddande åtgärder på flera offer. Trots detta bekräftades sex av dessa döda på platsen. Tolv personer levde, men var skottskadade”, skriver polisen i ett uttalande.

Flera skyttar

Även tre byggnader och tre bilar hade träffats av de över 100 skott som avlossats.

Smiley Martin, 27, var en av de som fördes till sjukhus med allvarliga skador. Väl där fattade polisen misstanke och höll honom under noga uppsikt, rapporterar CNN.

Två dagar efter dådet greps 26-åriga Dandrae Martin, misstänkt för koppling till skjutningen. Insatsstyrkor slog till mot flera hus innan de hittade honom och ett handeldvapen, rapporterar Los Angeles Times.

På tisdagen meddelade polisen att även hans bror Smiley gripits misstänkt för inblandning i dådet.

Några timmar senare publicerade polisen ett pressmeddelande om att en tredje man gripits. Daviyonne Dawson, 31, ska ha setts bära ett vapen direkt efter skjutningen. Han greps under måndagen och misstänks i nuläget för vapenbrott, nödvändigtvis inte kopplat till morden. Polisen tror inte att vapnet han bar användes vid skjutningen.

Motivet till dådet är ännu oklart och polisen utesluter inte att det finns fler misstänkta. Enligt polisen ska ett stort bråk har inträffat strax innan skjutningen. Polisen är säker på att flera personer avlossade skott.

Polisen bedriver nu en intensiv utredning och går bland annat igenom över hundra videofilmer från mobiltelefoner och övervakningskameror.

Ombyggt vapen

Ett av de vapen som användes ska varit stulet och ombyggt till ett automatvapen, rapporterar Los Angeles Times.

Samma dag som skjutningen ska Smiley Martin ha publicerat ett inlägg på sociala medier där han använder vapnet, enligt uppgifter till Los Angeles Times.

Totalt dog tre kvinnor och tre män i dådet. Offren var mellan 21 och 57 år gamla.

– Vi är chockade och förkrossade över den här tragedin, säger Sacramentos polischef Kathy Lester.

ANNONS