Demonstration i Göteborg: ”Vill ha våra barn”

Publicerad 2022-02-13

Hundratals personer har samlats i Göteborg för en demonstration under söndagen.

Demonstranterna hävdar att socialtjänsten tvångsomhändertar muslimska barn utan giltigt skäl.

– Vi vill ha våra barn, skanderar de.

Demonstrationen, som är tillståndsgiven, inleddes vid 13-tiden och går under parollen Tjänstemannaansvar för att stoppa socialens felbeslut när det gäller LVU, Lagen om vård av unga”, enligt polisens presstalesperson Stefan Gustavsson.

Enligt polisen är läget på platsen lugnt.

– Det finns inga uppgifter om några ordningsstörningar, säger Stefan Gustafsson.

I förra veckan demonstrerade gruppen på Mynttorget utanför riksdagen mot hur socialtjänsten använder sig av LVU. Demonstranterna hävdar att barn har omhändertagits på rättsosäkra grunder och arrangörerna jobbar för att hjälpa berörda familjer.

Demonstration mot socialtjänsten i Göteborg.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om en pågående desinformationskampanj mot Sverige och socialtjänsten som av regeringen beskrivs som ”mycket aggressiv”.

”Grova anklagelser”

Tiotusentals inlägg på sociala medier angriper för närvarande Sverige och svensk socialtjänst. Med filmer på gråtande barn och hashtaggar som ”#slutakidnappavårabarn” anklagas svenska myndigheter för att röva bort barn och för att missbruka befogenheter i lagen om vård av unga, LVU.

Myndigheten för psykologiskt försvar, MPF, betecknar kampanjen som en ”pågående utländsk informationspåverkanskampanj” med ”grova anklagelser om barnhandel mot svenska myndigheter.”, enligt myndighetshandlingar.