Bert Karlsson om utbrottet: ”Skulle varit mycket värre”

Publicerad 2015-10-13

Skällde ut reportern i tv-intervju

Bert Karlsson blev rosenrasande under en intervju med SvD.

Nu berättar entreprenören om utbrottet för Aftonbladet.

– Jag skulle varit mycket värre än så, säger han.

Det var under en tv-intervju med Svenska Dagbladet som det brast fullständigt för Bert Karlsson. När reportern ställde frågor gällande hur mycket vinst han gör på sin asylboendeverksamhet fick hon en rejäl avhyvling.
 – Jag vill inte prata mer. Ni är så jävla dumma i huvudet, säger Bert Karlsson i tv-inslaget.
 När Aftonbladet når Bert Karlsson för att fråga om raseriutbrottet menar han att det inte på något sätt var en överreaktion. 
 – Nej, inte alls. Jag skulle varit mycket värre än så, säger han.

”Alla tjänar pengar”

Bert Karlsson är VD för Sveriges största privata aktör på asylboenden, Jokarjo, som driver knappt 40 asylboenden med över 7000 boende. Vinsten ligger enligt Bert Karlsson på mellan sex och tio procent - men han tycker att det fokuseras alldeles för mycket på vinstfrågan. 
 – Alla tjänar pengar. Ni tjänar pengar på flyktingkrisen. Kommunerna driver anläggningar för ensamkommande flyktingbarn med stora vinster, säger han. 
 Bert tror att just han får extra mycket kritik för att han är öppen och pratar om sin verksamhet. Och han tycker inte att kritiken han får är seriös. 
 – Jag skiter i all kritik utifrån. Den är inte värd någonting för alla som kritiserar är sådana som inte vet någonting, säger han.
Se hela SvD:s intervju här