Sju döda bebisar funna i Tyskland

Publicerad 2015-11-13

Sju döda spädbarn har hittats i ett hus i staden Wallenfels i Bayern i södra Tyskland. Polisen är mycket förtegen kring omständigheterna.

Kropparna ska ha hittats av en kvinna som larmade räddningstjänsten till huset under torsdagen.

Enligt flera tyska medier ska det röra sig om kroppsdelar från minst sju döda spädbarn men polisen utesluter inte att det kan vara ännu fler.

”Mycket dåligt skick”

Det är fortfarande oklart när barnen har dött eller om någon bodde i huset vid tidpunkten, uppger polisen. Kriminaltekniker håller just nu på att obducera kropparna, vilket kan ta tid då flera av dem uppges vara i "mycket dåligt skick".

Enligt uppgifter i tysk media söker polisen just nu den 45-årig kvinna som i 18 års tid bodde i huset, och som uppges kunna vara mamma till barnen.

Flera vittnen säger till tyska Bild att kvinnan har varit gravid upprepade gånger men ska till grannar ha uppgett att hon haft minst fyra missfall. Kvinnan ska ha bott i huset tillsammans med sin man och minst tre barn. Paret beskrivs av grannarna som vänliga och artiga. I september ska kvinnan dock ha flyttat ur huset efter bråk med maken.

Flera barnmord under åren

Tyskland har de senaste åren haft flera fall av uppmärksammade barnamord.

I maj förra året dömdes en kvinna till tre år och åtta månaders fängelse för att ha dödat sina två barn och gömt dem i en frys.

I oktober 2013 hittades två barnkroppar från 1980-talet i Bayern under ett byggnadsarbete och 2008 dömdes en 42-årig kvinna för att ha dödat åtta av sina nyfödda barn.

Följ ämnen i artikeln