Toplessolande turist kastades ut från staden

Publicerad 2022-01-26

En tjeckisk turist kastades ut ur Venedig.

Kvinnan greps av polis efter att ha badat och solat topless på ett krigsmonument.

– Det är som att resa till Rom, hoppa i Fontana di Trevi och sedan säga, ”Vad menar du, får man inte göra så?”, säger en boende till CNN.

Bara en vecka tidigare hoppade en man i och simmade i Canal grande – en av Venedigs många kanaler.

En tjeckisk turist, en kvinna i 30-årsåldern, har kastats ut ur Venedig i 48 timmar. Hon fick även böter på runt 5 000 kronor.

Enligt lokala medier var det en vacker och solig dag, men endast två eller tre grader varmt – trots det klädde kvinnan av sig och kastade sig i vattnet.

Först badade kvinnan, sedan klättrade hon upp, solade och poserade topless på ett italienskt krigsmonument medan hennes vänner fotade henne, skriver CNN. Monumentet är tillägnat kvinnor som slogs mot fascisterna.

– Jag trodde att hon var galen som trodde att hon kunde simma en sådan kall dag. Med sedan såg jag hur hon klättrade upp på statyn i bara bikiniunderdelen, säger Venedigbon Mario Nason till CNN.

Greps av polis

Kvinnan greps av polis för förargelseväckande beteende.

En talesperson för polisen i Venedig förutsätter att hon bett om ursäkt.

– Det var helt otroligt, för andra turister frågade vad problemet var. De hade inte den minsta aning om vad de gjorde. Det är som att åka till Rom och hoppa i Fontana di Trevi och sedan säga ”vad menar du, får man inte göra så?”, säger Nason.

En kvinna greps av italiensk polis för förargelseväckande beteende efter att ha poserat topless på ett krigsmonument.

Själv säger kvinnan att hon inte trodde att hon gjorde något fel.

”Venedig blir en strand”

Hon är inte den första turisten som ”uppfört sig illa” i Venedig och brutit mot reglerna. För en vecka sedan badade en man naken i Canal Grande. Han hittades aldrig.

Förra sommaren bötfälldes en skotsk turist för att ha dykt från en bro. 2019 utvisades ett tyskt par ur staden för att ha kokat kaffe på ett stormkök under Rialtobron.

– Att sitta på Markusplatsen med en bit pizza eller kokandes kaffe är en fantastisk sak att lägga ut på Facebook. Men om 30 miljoner turister beter sig så blir Venedig en strand eller campingplats, säger Mario Nason till CNN.

– Bara för att du känner för att göra något betyder det inte att du ska göra det.

Följ ämnen i artikeln