Grannar i Hässelby bestörta över dådet: ”Blir så illa berörd”

Publicerad 2021-11-15

En pappa och en mamma sitter anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök på sina barn.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att barnen har knivhuggits och sedan kastats ut från lägenheten.

– Här har våra barn vuxit upp. Det är så tragiskt när barn blir utsatta, säger Annica Nässén, boende i området.

På söndagskvällen hittades två barn under tio år allvarligt skadade utanför ett flerfamiljshus i Hässelby.

– Vi misstänker att de har fallit från hög höjd, från en bostad, sade Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, på söndagen.

Barnen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men det ena barnets liv gick inte att rädda. På måndagsmorgonen meddelade polisen att ett av barnen dött och att det andra vårdas för livshotande skador.

Grannen: ”Jag är så illa berörd”

Ljudet av sirener och en helikopter bröt plötsligt tystnaden i bostadsområdet på söndagskvällen. Larmet om den tragiska händelsen inkom strax innan 22-tiden, då allmänheten hittade barnen på marken.

Grannar som Aftonbladet pratar med på måndagen berättar att de är mycket omskakade och ledsna.

– Jag blir så illa berörd, jag bodde här i 16 år. Här har våra barn vuxit upp. Det är så tragiskt när barn blir utsatta, säger Annica Nässén, boende i området.

Carina Engberg, också boende i området, har lämnat ett ljus och ett mjukt, rosa hjärta i närheten av platsen där barnen hittades.

– Det är så fruktansvärt, säger hon.

Mattias Elverljung, som bott i området i fem år, säger att han tycker att det är svårt att ta in det fruktansvärda som hänt.

– Det känns helt obegripligt. Det är fruktansvärt att det händer över huvudtaget, men det klart att man blir extra påverkad när det händer på ens bakgård, säger han.

Uppgifter: Föräldrarna misstänks

En man och en kvinna, som har en relation till varandra och barnen, har anhållits på sannolika skäl misstänkta för för mord och mordförsök. Enligt Aftonbladets uppgifter är det barnens föräldrar.

Polisen misstänker att pappan knivhuggit barnen och sedan kastat ut dem från lägenheten cirka 15 meter upp, enligt uppgifter till Aftonbladet. Pappan ska ha skadat sig själv.

Både mamman och pappan greps på plats på söndagskvällen. Polisen bekräftar att en av dem hade skador vid gripandet, och att personen vårdats på sjukhus under natten.

Enligt uppgift till Aftonbladet har polisen säkrat blod i lägenheten. De gripna föräldrarnas kläder uppges dessutom ha tagits i beslag.

Polisen vill inte kommentera vad som hänt i lägenheten och hur barnen har skadats.

– Vi ska göra en teknisk undersökning och andra utredningsåtgärder. Vi kommer att ha dörrknackning, sa Helena Boström Thomas på söndagen.

Aftonbladet har sökt de föräldrarnas advokater. En av dem avböjer att kommentera.