Ebay-anställda skickade kackerlackor till par

TT-AFP

Publicerad 2020-06-16

Sex före detta Ebay-anställda åtalas för att ha skickat kackerlackor till ett par. Arkivbild.

En låda med levande kackerlackor, en blodig grismask och en begravningskrans. Det levererades enligt amerikanska åklagare till ett par som publicerat en kritisk artikel om en rättstvist som omfattade företaget Ebay.

Nu åtalas sex före detta Ebay-anställda, däribland två högt uppsatta chefer, för de osmakliga försändelserna. De anklagas för stämpling till nätstalking och övergrepp i rättssak, enligt ett uttalande från delstatsåklagaren i Massachusetts, USA. De ska även ha ljugit för polisen och förfalskat dokument för att komma undan.

Trakasserierna av paret, som ger ut ett nyhetsbrev, inleddes i augusti 2019 efter den kritiska artikeln om Ebay. De åtalade besökte paret i deras hem, försökte övervaka dem med GPS och beställde flera varor som skickades till paret och dess grannar. Bland leveranserna fanns även pornografiskt material och en bok om hur man kommer över en make eller makas död.

Ett konserverat grisfoster ska också ha beställts, men aldrig levererats.

De åtalade avskedades i september 2019 och riskerar nu upp till fem års fängelse för varje brott. Ebay har bett om ursäkt till det utsatta paret.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln