22-årig svensk gripen för julaftonsmord i London

Av: Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Flamur Beqiri, 36, sköts till döds när han var på väg in i sin bostad i London på julafton.

Nu har en 22-årig svensk gripits misstänkt för mordet, uppger Ekstrabladet.

Han greps på Kastrup efter att ha landat med ett plan från Thailand.

36-årige Flamur Beqiri från Malmö var på väg in i sin bostad i London-stadsdelen Wandsworth tillsammans med sin fru och barn på julaftonskvällen. Då sköts han ihjäl med flera skott.

– Fyra skott i följd, pang, pang, pang, pang. Sedan var det en paus innan det sista skottet, sa vittnet Julian Stratton då.

Nu har en 22-årig svensk man gripits av dansk polis på flygplatsen Kastrup i Köpenhamn, uppger Ekstrabladet. 22-åringen som kom med en flight från Thailand under måndagen.

Här sköts 36-årige Flamur Beqiri ihjäl på julafton.
Foto: Hollie Adams / Getty Images Europe
Här sköts 36-årige Flamur Beqiri ihjäl på julafton.

Enligt tidningen hade engelsk polis utfärdat en internationell arresteringsorder mot mannen och därför stoppades han direkt på flygplatsen.

Mannen ska enligt Ekstrabladet neka till all inblandning i skjutningen i London. Han motsätter sig också att utlämnas till England.

De brittiska utredarna har från utredningens början samarbetat med sina svenska kollegor. En teori som utredningsledaren Jamie Stevenson sagt att de arbetar utifrån är att 36-åringen mördades som hämnd och att han kan ha kopplingar till kriminella nätverk här i landet.

– Vi har varit i förbindelse med våra svenska kollegor för att försöka förstå om det kan finnas någon historia i hans bakgrund i Sverige som lett att någon velat hämnas på honom här i London, har Jamie Stevenson sagt tidigare.

Aftonbladet har tidigare skrivit att Flamur Beqiri kan ha flytt Sverige på grund av att han levt under dödshot.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE