Nashville

Kusliga kommentaren till grannen: ”Nashville kommer aldrig glömma mig”

Av: 

Nora Fernstedt

NYHETER

Motivet bakom juldagdådet i Nashville är fortfarande okänt. Men ledtrådar fanns.

Grannen Rick Laude stötte på gärningsmannen bara dagar före explosionen.

– Han sa ”jag kommer bli så känd att världen aldrig kommer glömma mig”, berättar Laude för CNN.

Snart fyra dagar efter dådet är det fortfarande ett mysterium varför 63-årige Anthony Quinn Warner beslutade sig för att spränga sig själv och sin husbil i luften.

Utredarna är i full gång med att förhöra personer som kände honom. Polisen samarbetar bland annat med gärningsmannens mamma.

– Vi hoppas att vi kommer få svar. Men ibland är det omöjligt. Det bästa sättet att få reda på motivet är att prata med personen. I det här fallet går det inte, sa Tennessee-polisens enhetschef David Rausch vid en presskonferens på måndagen.

Ett fordon står i brand efter en explosion i Nashville. Byggnader i närheten skakade efter att en hög smäll hördes på juldagsmorgonen.

”Såg inga varningsflaggor”

Grannarna har beskrivit Anthony Warner som ensam och lågmäld, men vänlig.

Rick Laude, som bodde nära Warner i tio år, berättar för CNN att han småpratade med honom bara några dagar före jul. Han frågade om Warner skulle få något fint av tomten i år.

– Han svarade ”Oh ja, jag kommer bli berömd. Jag kommer att bli så känd att Nashville och världen aldrig kommer att glömma mig”.

Laude, som visste att hans granne jobbade inom IT, tänkte att Warner kanske hade utvecklat en app han kunde tjäna pengar på.

– Jag tolkade det som något positivt, jag såg inga varningsflaggor. Vi önskade varandra god jul och jag körde därifrån.

Köpte misstänkta bombingredienser

Nu håller polisen på att undersöka Warners dator och en portabel hårddisk, skriver AP.

Man har också granskat hans kontoutdrag före sprängdådet. Det har då visat sig att Warner köpt saker som skulle kunna användas för att tillverka en bomb.

Explosionen skedde utanför ett kontor tillhörande AT&T, ett av USA:s största mobiltelefonbolag. Warners pappa ska tidigare ha jobbat på företaget, bekräftade utredningsenheten i Tennesee på måndagen. Men om den uppgiften har betydelse än så länge okänt.

FBI- och ATF-agenter genomsöker ett hus på lördagen.

Hittade DNA på hatt och handskar

Innan Warner avslutade sitt liv gav han bort sin bil till sin ex-flickvän. Och tack vare det kunde polisen ringa in honom som gärningsman.

I bilen fanns nämligen en hatt och handskar med hans DNA på. Det jämfördes med DNA från de människorester som hittats på explosionsplatsen – och det blev en matchning.

Utreder om hundar sprängts

Dessutom undersöks om Warners hundar fanns i husbilen när den sprängdes i luften.

Det har tidigare framkommit att Warner älskade hundar och var mycket fäst vid sina husdjur. Men om de var med honom under hans sista färd in till stan på juldagsmorgonen är osäkert.

– Vi vet inte det än. Det är uppgifter som vi försöker utreda, alla såna detaljer, säger David Rausch vid en presskonferens.

ANNONS

Hjälp barnen på plats! Genom UNICEF kommer din hjälp fram.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Anthony Quinn Warner.
Publisert:

LÄS VIDARE

Här är Nashville-bombaren: en ensam 63-årig datanörd

ÄMNEN I ARTIKELN

Nashville

FBI

CNN