Entrévärd åtalas för misshandel utanför restaurang

Publicerad 2020-11-03

Entrévärden ska ha misshandlat personer vid tre olika tillfällen utanför en restaurang i Uppsala.

Vid det senaste tillfället ska han bland annat ha knuffat ner två män för en trappa samt stampat en av dem i huvudet. Något han förnekar.

Innan entrévärden knuffade ner de två männen för trappan samt stampade den ena i huvudet och sparkade den andra på överkroppen så ska han ha misshandlat en tredje man utanför restaurangen där han jobbade, enligt åklagaren.

Den mannen ska ha fått två slag i ansiktet och tillfogats smärta under händelsen i juni i år. Utöver smärta ska de andra två männen ha fått sårskador på insidan av kinden och ovansidan av läppen respektive en rodnad vid nyckelbenet, står att läsa i åtalet.

Slog man medvetslös

Entrévärden, som är i 30-årsåldern och som nekar till brott, åtalas även vid Uppsala tingsrätt för misshandel av ytterligare två män vid olika tillfällen på samma plats.

Han ska ha slagit båda männen i ansiktet samt knuffat ner en av dem på marken så att den fick viss minnesförlust, smärta, svullnad, ömhet och medvetslöshet, enligt åklagaren. De händelserna ska ha ägt rum i maj i år och i november i fjol.