Kvinna död efter påkörning vid vårdcentral

Uppdaterad 2017-08-09 | Publicerad 2017-08-08

En kvinna i 80-årsåldern tryckte på fel pedal och körde in i entrén till en vårdcentral i Högdalen i södra Stockholm i går eftermiddag.

Tre personer blev påkörda – och under natten mot onsdagen bekräftades att en kvinna i 90-årsåldern dog av sina skador, enligt Stockholms syds stationsbefäl Jonas Winlöf.

Polisen larmades om händelsen i Högdalen klockan 12.58. Tre personer hade blivit påkörda av en personbil.

Sju resurser från landstinget kallades till platsen, enligt SOS Alarm.

– Det ska ha skett precis utanför vårdcentralen, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl på räddningstjänsten i Storstockholm.

Tre personer fördes till sjukhus med allvarliga skador, en av dem i ambulanshelikopter.

Nu är det bekräftat att en kvinna i 90-årsåldern dog av sina skador.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Bilföraren ska ha backat på de påkörda personerna.

Tryckte på fel pedal

Ett vittne berättar för Aftonbladet om händelsen. Föraren ska ha kört in i huvudentrén, där fönster är krossade och pelare demolerade.

Polisen bekräftar att det rör sig om en olyckshändelse.

– Det är en kvinna i 80-årsåldern som verkar ha råkat trycka på fel pedal och kört in i personer, säger Mats Brännlund hos polisen.

”Hörde folk som skrek”

Anneli Hansson, som bor i närheten av vårdcentralen, hade sökt sig till den avspärrade platsen.

– Vi hörde helikopter och ambulanser och att folk skrek, då gick vi hit. Jag såg avspärrningarna och bilen som stod vid entrén, säger hon.

– Jag såg några som fördes bort i ambulans och helikopter.

Utöver de tre som blivit påkörda ska även en brandman ha skadats. Enligt Aftonbladets reporter på plats hade han råkat gå in i en skylt.

Följ ämnen i artikeln