Chihuahuan Hailey skrämdes av smäll – nu är hon återfunnen

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Chihuahuan Hailey blev skrämd i samband med en bilolycka på E22:an och sprang ifrån sin matte. Sen dess har hon varit på fri tass – men nu är hon äntligen återfunnen.

– Jag är så tacksam för alla som engagerat sig i sökandet efter Hailey. Ni är våra hjältar!, säger matte My Olsson.

Det var i måndags som två bilar var inblandade i en bilolycka på E22:an i höjd med Karlshamn. Ingen skadades allvarligt, men chihuahuan Hailey försvann i samband med olyckan, något Aftonbladet rapporterat om.

Matte My Olsson, 21, och hennes sambo har sökt efter Hailey sen dess. Sökandet fortsatte under tisdagen och slutade med att My och sambon sov i närheten av platsen under natten mot onsdagen.

– På området fanns en husbil med turister. Jag berättade för en kvinna om Hailey och hon sa att hon skulle be sin man hålla utkik, berättar My.

1 av 2 | Foto: Privat.
Äntligen är Hailey, 2,5 år, återförenad med sin ägare.

”Hon slutade inte pussa mig”

Det dröjde inte länge för en kvinnans man kom fram till My och frågade om Hailey var en liten svart hund med brunt undertill.

– Jag skrek: Ja! Då sa han: ”Jag är säker på att det är henne jag sett”, berättar My som begav sig till platsen där Hailey skymtats.

My satte sig ner och ropade på Hailey – att de skulle åka hem till katten Sune, som är hennes bästa kompis.

– Då kröp hon sakta fram, och när hon kände min doft hoppade hon upp i min famn. Hon slutade inte pussa mig, säger My.

Hundägaren My är återförenad med sin chihuahua Hailey.
Foto: Privat
Hundägaren My är återförenad med sin chihuahua Hailey.

Hailey har lite träningsvärk efter att ha sprungit runt i två dygn. Dessutom några fästingar som måste plockas bort, men annars mår hon bra.

– Jag är tacksam för familjen som behöll sitt lugn när de hittade henne. Och jag är så tacksam för alla som engagerat sig efter sökandet i Hailey. Ni är våra hjältar, säger My.

Publicerad:

LÄS VIDARE