Hölls under slavliknande villkor – i 22 år

TT-Reuters

Uppdaterad 2020-07-07 | Publicerad 2020-07-06

Upptäckten att en nu 61-årig kvinna i åratal har hållits under slavliknande förhållanden i en pampig egendom i en rik del av São Paulo har chockat Brasilien.

Upptäckten att en nu 61-årig kvinna i åratal har hållits under slavliknande förhållanden i en pampig egendom i en rik del av São Paulo har chockat Brasilien. Åklagarna vill nu att kvinnan får ett skadestånd på motsvarande drygt 1,7 miljoner kronor.

Kvinnan bodde i ett skjul utanför egendomen när hon påträffades av arbetsrättsliga myndigheter. Det visade sig att hon arbetat för den välbärgade familjen sedan 1998 utan att under dessa 22 år haft en enda semesterdag.

Domstolsdokument fastslår att hon månadsvis i taget inte fick vistas inomhus på egendomen, att hon sov på en soffa och tvingades använda en hink som toalett. Kvinnan var beroende av grannars välvilja för att få mat och andra basvaror.

I egendomen bor en man och hans hustru samt kvinnans mamma, som äger fastigheten. De har alla tre åtalats för att den 61-åriga kvinnan hållits under slavliknande förhållanden.

Följ ämnen i artikeln