Mordet på Ing-Marie: 32-åringen häktas

Publicerad 2022-07-08

Det var i onsdags en 32-årig man knivhögg läkaren och psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren i centrala Visby.

Han häktats nu på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han har lämnat en berättelse som stämmer överens med erkännandet, säger mannens advokat Staffan Fredriksson.

Häktningsförhandlingarna pågick i Visby tingsrätt under förmiddagen. Mannens advokat, Staffan Fredriksson meddelade på torsdagen att 32-åringen erkänner brott.

– Han erkänner gärningen och att han tagit livet av den här kvinnan med en kniv. Han har också lämnat en berättelse som stämmer överens med erkännandet, säger mannens advokat Staffan Fredriksson.

32-åringen deltog i häktningsförhandlingen via länk tillsammans med sin advokat.

Det är beslutat att mannen ska genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning och åtal ska väckas den 8 augusti.

Ing-Marie Wieselgren blev 64 år.

Kammaråklagare Petra Götell har tidigare sagt att Ing-Marie Wieselgren ska ha varit mannens mål. Mannen har dessutom sagt att attacken utlöstes av ett missnöje med den svenska psykiatrin.

– Han har vidgått att det är på grund av hennes yrkesroll, säger hon.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har den gripne deltagit i NMR:s demonstrationer. Han har också skrivit artiklar på den nazistiska nättidningen Nordfront, samt deltagit i Nordfronts radioproduktioner. Mannen är skriven i södra Sverige.

Det var under onsdagen klockan 13.50 som polisen fick in ett larm om att kvinna blivit knivstucken vid Donners plats i Visby. Hon fördes i ambulans till sjukhus men hon avled senare av sina skador.

Den 32-åriga mannen försökte springa från platsen efter knivattacken, men kunde snabbt gripas av polisen. Det finns även uppgifter att han har begått gärningen under påverkan av narkotika.

Följ ämnen i artikeln