Uppgifter: Pojken kopplad till tidigare överfall – skolan larmade

Publicerad 2022-07-11

En pojke under 15 år misstänks för våldsdådet mot en ung flicka i Skellefteå.

Enligt Aftonbladets uppgifter har skolan larmat om pojkens beteende under lång tid.

Han kopplas också till ett tidigare överfall av en annan kvinna i närheten av brottsplatsen, enligt uppgifterna.

Ledningen på skolan där den misstänkte pojken går har tidigare uppmärksammat hans avvikande beteende. För ett drygt halvår sedan valde man att slå larm, enligt Aftonbladets uppgifter.

Han har även misstänkts för ett tidigare överfall vid en gångtunnel i närheten av den plats där den unga flickan hittades. Pojken ska då ha försökt dra ner en kvinna på marken, enligt en källa.

Här ska pojken tidigare ha överfallit en kvinna.

Aftonbladet har varit i kontakt med åklagare Andreas Nyberg som meddelar att han är medveten om fallet, men att han varken kan bekräfta eller dementera att det rör sig om samma pojke.

Henrik Bolin, avdelningschefen för grundskolan i Skellefteå, kan inte kommentera uppgifterna om skolans tidigare larm.

– Jag känner inte till det, säger han.

Henrik Bolin.

”Det är känsligt”

Det juridiska ombudet Jens Nyström är fåordig kring hur pojken ställer sig till anklagelserna.

– Jag vill inte kommentera något alls, det är så pass känsligt. Jag tänker att polisen får göra sitt så får se var det landar i slutändan, säger han.

Vad händer de närmaste dagarna?

– Polisens utredningsarbete fortsätter på alla plan. Jag har inte blivit kallad till förhör än, men det lär komma. Därefter får åklagare ta ställning till om han ska begära bevistalan (motsvarande väcka åtal för minderåriga reds. anm.) eller vad som händer. Jag har inte blivit delgiven så mycket information.

Vårdas på sjukhus

Det var vid 17.30-tiden i torsdags flickan, som är under 15 år, hittades i ett skogsparti vid en skola i stadsdelen Morö Backe i Skellefteå.

Hon vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador som misstänks ha orsakats av pojken. Händelsen utreds som försök till mord.

– Pojken har i förhör gjort vissa medgivanden och nu fortsätter utredningen med ytterligare förhör och analys av tekniska fynd gjorda på brottsplatsen, säger kammaråklagare Andreas Nyberg i ett pressmeddelande.

ANNONS