Morgan Johansson efter tjafset i kammaren: ”Överklassfasoner”

Uppdaterad 2022-05-08 | Publicerad 2022-05-07

Tjafset mellan justitieminister Morgan Johansson och Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell fortsätter efter en hätsk ordväxling i riksdagen.

– Johanssons oförmåga att erkänna misstag börjar anta komiska proportioner, säger Johan Forssell.

Forssell ägnar sig åt ”överklassfasoner”, menar Johansson.

På fredagen hölls en debatt i riksdagen med anledning av påskhelgens våldsamma upplopp i svenska städer. Debatten kom på en begäran från Sverigedemokraterna.

En debatt pågick bland annat mellan justitieminister Morgan Johansson (S) och Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell. Under debatten uppstod en diskussion om vilket utskott Johan Forssell satt i vid ett visst tillfälle.

Efteråt gick Forssell fram till Morgan Johansson för att säga något var på Morgan Johansson uttrycker:

– Du jobbade för fan för Reinfeldt!

Forssells förklaring

Johan Forssell menar själv att han gick fram för att nämna var han arbetade under de aktuella åren som togs upp i debatten.

– Morgan Johanssons oförmåga att kunna erkänna minsta lilla misstag börjar anta rent komiska proportioner, säger Johan Forssell till Aftonbladet.

– Till och med när han använder svordomar i riksdagens talarstol är det tydligen någon annans fel, fortsätter han.

 Justitieminister Morgan Johansson (S) och Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell rök ihop i riksdagen i fredags.

”Överklassfasoner”

Morgan Johansson skriver på Twitter att man inte ska svära men att Johan Forssell bröt mot kammarens regler då han inte gick och satte sig när han talartid var slut. Justitieministern skriver på Twitter:

”Istället travade han över till min talarstol och fortsatte tjafsa. Överklassfasoner. Då kan t o m jag bli lite irriterad.”

Vidare skriver Morgan Johansson:

”Man upphör aldrig att förvånas över hur känsligt det är för ledande moderater när man påminner dem om att de brukade jobba för Reinfeldt. Det verkar de skämmas för. Det passar förstås inte in i deras nuvarande strategi: att ta in SD i regeringssamverkan.”

Justitieministerns twittrande verkar inte roa Johan Forssell.

– Kanske borde Morgan Johansson överväga att lugna sig, sluta twitterkriga och istället lägga energin på att ta itu med den systemhotande gängkriminaliteten som plågar Sverige, säger han.

Billström: Kräver reprimand

Efter debatten riktade den moderate riksdagsledamoten Tobias Billström kritik mot Morgan Johanssons uttalande.

– Vi kommer nu göra en begäran hos talmannen att han ger Morgan Johansson reprimand för sitt beteende. Det är uppenbart att justitieministern behöver lära sig hur man uppträder i kammaren mot meningsmotståndaren, sa Tobias Billström i en kommentar till Aftonbladet under fredagen.

Aftonbladet har sökt Morgan Johansson som avböjer att lämna någon ytterligare kommentar.