Kocklandslagen som ska försvara gulden

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Årets kock 2020, Ludwig Tjörnemo, är en av de kockar som tävlar för svenska kocklandslaget. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Årets kock 2020, Ludwig Tjörnemo, är en av de kockar som tävlar för svenska kocklandslaget. Arkivbild.

NYHETER

Det blir 26 kockar som ska försvara tidigare svenska OS- och VM-framgångar i matlagning. Och för första gången leds kocklandslaget av en kvinna.

De lag som presenterades på onsdagen, kocklandslaget och juniorkocklandslaget, ska tävla för Sverige i professionell matlagning i de officiella mästerskapen Culinary World Cup 2022 i Luxemburg samt i Culinary Olympics 2024 i Stuttgart.

För juniorkocklandslaget, som ska försvara sin guldmedalj från förra Culinary Olympics, tävlar fyra kvinnor och sju män som till vardags jobbar på stjärnkrogar som Oaxen, Aira, Étoile och Mutantur.

Det seniora kocklandslagets mål är att försvara det tidigare guldet i Culinary World Cup och satsar också på att ta guld i Culinary Olympics efter förra årets silver.

Kocklandslaget leds av Marie Skogström och det är första gången en kvinna coachar landslaget.

I laget ingår bland andra Årets kock Ludwig Tjörnemo, Mathilda Ewaldh och Ida Bauhn samt tidigare medlemmarna Anton Husa och Kasper Kleihs.

”Det känns bra att kunna presentera den nya tidens kocklandslag. Med dessa landslag visar vi inte bara upp den svenska moderna, världsledande matlagningen på unika råvaror med högt tekniskt kunnande i världen utan också vårt svenska moderna ledarskap”, säger Jens Ericsson, general manager för Svenska kocklandslagen, i ett pressmeddelande.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs i faktarutan fel arbetsplatser för kockarna Ludwig Tjörnemo och Ludvig Persson. Rätt är att Tjörnemo jobbar på Étoile/frilans/Årets kock och Persson på Portal.

Publicerad: