Foto: BJÖRN LINDAHL

Stor polisinsats vid internatskola - en gripen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Eleverna på Sigtuna humanistiska läroverk låstes in i sina klassrum och elevhem på grund av hot mot skolan.

En dryg timme senare greps en efterlyst man, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi har inlett en förundersökning om grovt olaga hot mot grupp, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Foto: BJÖRN LINDAHL

Klockan 10.16 fick polisen larm om att hot riktats mot Sigtuna humanistiska läroverk. Enligt uppgift till Aftonbladet ska hotet ha ringts in till skolan.

– Det jag kan berätta är att vi har fått in ett hot mot en gymnasieskola i Sigtuna kommun, vad det hotet består i kan jag inte gå in på, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

En anhörig till en elev berättade för Aftonbladet att eleverna har uppmanats av skolan låsa in sig och att polisen är på väg.

Foto: BJÖRN LINDAHL

Uppgifter: Rymling från rättspsyk gripen

Elever som blivit inlåsta i skolan berättar att lärarna strax före klockan 11 låste in eleverna och meddelade att det riktats hot mot skolan. Även elevhemmen och skolmatsalen har låsts.

Polisen kom till skolan med ett stort antal enheter och sökte igenom skolan, de vaktade också klassrum och elevhem, uppger en elev för Aftonbladet.

Strax före klockan 12 ska en ung man ha omhändertagits av polis på en adress en bit från skolan. Polisen bekräftar att en person är gripen.

– En person är gripen och misstänkt för grovt olaga hot mot grupp. Det föreligger inte längre något hot mot skolan, säger Per Fahlström.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den gripne mannen ha varit efterlyst för att ha rymt från rättspsykiatrin. Tidigare i veckan ska det ha tagits ett beslut om att han ska genomgå rättspsykiatrisk tvångsvård efter att han under en period vårdats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN