Konflikten mellan Grekland och Turkiet

PODD Experten om bakgrunden till spänningarna på Medelhavet

Publicerad:

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Vi jobbar på att förbättra vår podcastspelare i appen, vänligen uppdatera din app i Google Play och AppStore för att få den senaste versionen.

Under de senaste månaderna har en konflikt blossat upp på medelhavet. På ena sidan står Grekland, på andra sidan står Turkiet – två länder med en lång historia av att inte komma särskilt bra överens.

Det är det här vi tänkte prata om i dagens avsnitt. Vad är bakgrunden till konflikten mellan Grekland och Turkiet? Varför har det hela eskalerat nu - och hur stor är egentligen risken att det här utvecklas till en väpnad konflikt?

Gäst i avsnittet är Paul Levin, chef för institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE