Flera nya fall av coronavirus i Turkiet

TT-Reuters

Publicerad 2020-03-16

Hälsoarbetare i Turkiet utanför en buss som fraktar resenärer till ett boende på ett universitet där de ska hållas i karantän med anledning av coronaviruset. Resenärerna i fråga har just återvänt från en pilgrimsresa till Saudiarabien.

Tolv nya fall av coronavirus har konstaterats i Turkiet, vilket är den största ökningen under ett enskilt dygn, meddelar hälsominister Fahrettin Koca.

Därmed har totalt 18 personer i Turkiet diagnostiserats med viruset.

Två av de nya fallen ska ha koppling till de första, som offentliggjordes i onsdags. Sju av de nya rörde resenärer från Europa och tre hade rest till Turkiet från USA.

Turkiska myndigheter har stängt skolor och universitet, stoppat flera flyglinjer och gett order om att stora sportevenemang ska ske utan publik. Med start måndag kommer barer och nattklubbar att stänga.

Under söndagen sattes dessutom en stor grupp resenärer, som återvänt från en pilgrimsresa till Saudiarabien, i karantän.

PODD Coronaviruset är en pandemi – vad händer nu?

I dagens avsnitt pratar vi om hur coronaviruset blivit en pandemi och hur länge det kan pågå. Gäst är Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Följ ämnen i artikeln