S i Göteborg vill inrätta integrationscenter

TT

Publicerad 2022-08-12

Mattias Jonsson, riksdagsledamot och distriktsordförande i Socialdemokraterna i Göteborg. Arkivbild.

Socialdemokraterna i Göteborg vill inrätta integrationscenter, där nyanlända ska få hjälp med individuella integrationsplaner.

På fredagen presenterade Socialdemokraterna i Göteborg ett lokalt valmanifest. Ett viktigt löfte i manifestet handlar om kampen mot segregation, kriminella gäng och parallellsamhällen. I dessa frågor anser S i Göteborg att man driver partiet nationellt framför sig, skriver Dagens Nyheter.

Där ingår att starta integrationscenter som ska ”upprätta individuella integrationsplaner för alla nyanlända som anvisas till Göteborg”, enligt manifestet.

Vidare skriver S att ”alla integrationsplaner ska innehålla vilket stöd nyanlända får, vilka krav som ställs och sätta tydliga delmål och mål för integrationsprocessen.”

Integrationscentren ska etableras tillsammans med staten, regionen och civilsamhället är planen. Vad det kommer att kosta eller vem som ska ansvara för centren uppges inte i manifestet.

– Detaljerna behöver utredas, säger Mattias Jonsson, riksdagsledamot och distriktsordförande i Socialdemokraterna i Göteborg, till DN.