Brand rasar i Beiruts hamn – kraftig rökutveckling

Publicerad 2020-09-10

En brand rasar i ett lager i Beiruts hamn, där det enligt lokala medier förvaras olja och däck.

Nu töms gatorna och folk flyr i panik från området.

Det brinner kraftigt i en lagerlokal i hamnområdet i Libanons huvudstad Beirut, rapporterar flera internationella medier.

På Twitter delas videor och bilder som visar öppna lågor och en massiv rökpelare som stiger mot himlen.

Enligt uppgifter från den libanesiska militären ska det brinna i ett lager där det förvaras olja och däck, inte långt från explosionsplatsen för en månad sedan, rapporterar lokala medier.

Hamnen evakueras

Nu töms gatorna och människor uppmanas lämna området. Militären stänger av alla vägar i närheten av hamnen för att räddningsfordon ska kunna jobba ostört. Militärhelikoptrar har tagits in för att bistå räddningstjänsten i släckningsarbetet.

– Det här orsakar panik och folk evakuerar sig själva från det här området. Det är tomt här nu, säger Al Jazeeras reporter Zeina Khodr i livesändning.

Enligt libanesiska Röda korset ska det inte finnas några skadade. Vad som orsakat branden är ännu oklart.

– Jag är inte ansvarig för Beiruts hamn och det är utom mina befogenheter. Vi jobbar nu för att få kontroll över branden och jag uppmanar invånarna att inte närma sig området, säger Beiruts guvernör Marwan Abboud, till Al-Jadeed.

Den enorma explosionen i Beirut den 4 augusti orsakades av 2 750 ton ammonium nitrat och ödelade stora delar av staden och dödade över 190 människor och skadade tusentals. Sedan dess har ett omfattande räddnings- och röjningsarbete pågått i hamnen och runt om i staden.

 

Texten uppdateras.

Det brinner kraftigt i en lagerlokal i hamnområdet i Beirut.

Följ ämnen i artikeln