Tuppen på bilden bor inte i Malmö.
Foto: Hendrik Schmidt / TT NYHETSBYRÅN
Tuppen på bilden bor inte i Malmö.

Mystiska Malmötuppen flyttar – efter ett år

Publicerad:
Tuppen på bilden bor inte i Malmö.
Foto: Hendrik Schmidt / TT NYHETSBYRÅN
Tuppen på bilden bor inte i Malmö.

NYHETER

I ett år har den mystiska tuppen gäckat de boende i Hindby.

Men nu ska den lämna centrala Malmö och flytta ut på landet.

– Det är lite oklart hur den hamnat där, säger Emma Aldin på Malmö Djurskyddsförening.

Malmö Djurskyddsförening gick i dagarna ut med att de söker ett boende till den tupp som i snart ett års tid väckt boende i Hindby tidigt på morgnarna.

De fick snart också napp och kunde ordna ett nytt boende åt tuppen.

– Tuppar galer ju rätt mycket tidigt om morgonen. En hel del grannar har blivit störda av det här. Den har ju varit i området i cirka ett års tid, vilket är ganska lång tid, men det är lite oklart hur den hamnat där, säger Emma Aldin på Malmö Djurskyddsförening.

En teori bland de boende är att någon i grannskapet på ett skämtsamt vis fått tuppen i födelsedagspresent och därefter släppt ut i den bostadsområdet. Huruvida det faktiskt stämmer eller inte har dock inte blivit bekräftat.

Foto: Privat
Emma Aldin.

Lever i ett träd

– Men den har gått omkring i bostadsområdet och i lite olika trädgårdar. Vissa har matat den och den sitter ofta uppe i ett träd och lever sitt liv där. Den har blivit förvildad kan man säga, säger Emma Aldin.

Förutom hur tuppen egentligen hamnade i Hindby är ett annat mysterium matningen. De boende som varit i kontakt med föreningen har inte vittnat om någon organiserad matning utan att det helt enkelt skett från lite olika personer.

– Under vintertid är det inte lätt att hitta mat ute men eftersom den klarat sig så bra som den gjort är det nog någon vänlig själ som matat den regelbundet.

Någon ordentlig tillsyn har tuppen dock inte haft och trots att boende uppgett att de varit i kontakt med myndigheter har tuppen blivit kvar.

Får bo med hönor

Efter att ha kontaktat Malmö Djurskyddsförening ser tuppen nu ut att lämna Malmö i dagarna.

– Det är inte helt lätt att fånga in en tupp. Inte heller om den levt ute ett tag och har rätt bra flygförmåga. Det största problemet blir att fånga in den, konstaterar Aldin.

Intresset för att erbjuda ett boende till tuppen har däremot varit stort.

– Nu får den komma ut på landet, bo med ett antal hönor och hålla ordning på hönorna. Det är inte alltid så lätt att omplacera en tupp för alla går inte ihop och de kan vara aggressiva mot varandra och till och med döda varandra. Så man kan inte sätta den var som helst. Men den som kontaktade oss har bara hönor.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE