Låter jättespindlar krypa på sitt ansikte – för att minska stress

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vill du känna dig mindre stressad och är en riktig djurälskare?

Då kanske du ska testa 27-åriga Tarni Roebucks knep – spindelterapi.

Tarni låter enorma spindlar krypa på sitt ansikte för att kunna slappna av.

Efter en stressig dag kan det vara skönt med en kväll i soffan, ett yogapass eller en långpromenad. Men vad sägs att använda spindlar för att slappna av och hitta lugn?

Det gör nämligen den 27-åriga Tarni Roebuck. Tarni bor i Queensland i Australien och älskar djur – stora som små och helst med många ben. Hon är speciellt intresserad av ryggradslösa djur såsom spindlar, något Daily Mail rapporterat om.

Instagram visar hon sin kärlek till de mångbenta krabaterna genom att posta bilder på dem. Men de sitter inte i träd eller kravlar sig fram på marken – utan kryper över Tarnis ögon, mun och näsa.

”Känner mig avslappnad och exalterad”

Många kan uppleva det otäckt att ha spindlar i olika storlekar krypande över sitt ansikte, men inte Tarni. Hon upplever det som en form av terapi.

– Jag känner mig avslappnad och exalterad, speciellt om jag hanterar en av mina favoritsorter eller en av de större spindlarna, säger Tarni enligt tidningen.

På Instagram följer över 24 000 Tarni och hennes spindlar. Varje vecka postar hon nya klipp och bilder på sina ”terapistunder”.

– Att spendera tid med spindlar hjälper mig att stressa ner och påminner mig om att njuta av min omgivning, säger Tarni rapporterar tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE