Gustav, 32, ska tatuera in Anders Tegnells ansikte på armen

Uppdaterad 2020-04-24 | Publicerad 2020-04-23

På måndag blir Gustav Lloyd Agerblad världsunik.

Han blir den förste att tatuera in statsepidemiolog Anders Tegnells ansikte på vänsterarmen.

– Jag är imponerad över hur Tegnell sköter den här situationen, säger han.

Zashay Rissanen Tastas driver tillsammans med partnern Niklas Hallberg tatueringsstudion ”Myndigheten” på Södermalm i Stockholm. Han har i flera år erbjudit sina kunder att tatuera in profiler av olika slag.

– Jag har till exempel gjort Kenta Gustafsson, damen med handväskan och Munspelsmannen, säger Zashay.

Sedan coronaviruset drog in över Sverige har statsepidemiolog Anders Tegnell blivit en person som platsar bland Zashays mänskliga symboler.

Tjänstemannen är nämligen personen på alla svenskars läppar till följd av de dagliga presskonferenserna som uppmärksammas av radio, tv och tidningar.

– Jag ritade upp Anders Tegnell som motiv, visade på sociala medier och hoppades att någon skulle vilja tatuera motivet, säger Zashay.

Gustav ska tatuera Tegnell

Till en början fick han inget napp. Men nu har 32-åriga Gustav Lloyd Agerblad bokat tid hos tatueringsstudion Myndigheten för att föreviga statsepidemiologens nuna på vänsterarmen.

Klockan 11 på måndag den 27 april lägger han sig under nålen.

– Jag är imponerad över hur Anders Tegnell sköter den här situationen. Gaddningen blir ett minne från covid-19, säger Gustav som inte tycker att tatueringen är en särskild stor sak.

Gustav Lloyd Agerblad ska tatuera in Anders Tegnells ansikte.

Tar uppståndelsen med ro

Informationen om att Zashay har tagit fram Anders Tegnells ansikte som motiv har plockats upp av många medier. Men tatueraren själv tar uppståndelsen med ro.

– Jag förstår inte riktigt nyhetsvärdet i detta. Det är mest en stimmig grej. Men jag tycker att det är lite trevligt att bryta av skräckrapporteringen om coronaviruset, säger han.

Vanligtvis gör han bara samma motiv en gång. Men eftersom fler än Gustav har visat intresse för att tatuera in statsepidemiologen överväger Zashay att nu göra undantag.

– Jag kommer nog göra olika varianter på Tegnell, säger Zashay Rissanen Tastas.


PODD Så nedmonterades Sveriges beredskap

Den svenska beredskapen har monterats ned rejält de senaste åren. Skälet är att vi inte känt oss hotade av en främmande makt. Därför har vi inte längre stora lager av till exempel skyddsutrustning och mediciner. Så hur ser beredskapen ut i landet och hur beredda var vi på den kris som vi nu går igenom? Det handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen