Ettåriga katten Signe var borta i fyra veckor – hittades 40 mil bort

Publicerad:

NYHETER

Katten Signe försvann från sitt hem i Karlstad. Fyra veckor senare hittades hon 40 mil bort i Älmhult. Ägarna tror att hon hoppat på en Ikea-lastbil.

– Det är helt otroligt. Djuren betyder mycket för en, men vid sådana här fall så är det verkligen så, berättar ägaren Sven-Åke Sand.

1 av 4 | Foto: Privat

För en månad sedan försvann ettåriga katten Signe från sitt hem i Karstad. Efter försvinnandet skrev ägarna lappar, la upp inlägg i Facebookgrupper gällande försvunna djur, anlitade en spårhund och letade på alla möjliga ställen men inget av åtgärderna hjälpte dem närmare Signe.

I Måndags överraskades ägarna av ett oväntat telefonsamtal från Älmhult där Signe hittats, något som tidningen Barometern tidigare skrivit om.

Bor nära möbelvaruhuset Ikea

Ägarna som bor nära möbelvaruhuset Ikea i Karlstad tror att Signe kan hamnat i en lastbil som åkt till Ikea i Älmhult.

– Vi bor 100 meter från Ikea och vi anar att hon åkt med lastbil till Ikea i Älmhult, berättar ägaren Sven-Åke Sand.

Enligt ägaren Sven-Åke Sand var det ett par som hittade Signe under fredagen efter att ha hört henne ropa efter hjälp. Sedan kunde hon identifieras med hjälp av ett inopererat chip och spåras till ägarna. Under månaden kom samtalet.

– Jag satt faktiskt hos veterinären för att få in ett chip på en annan kattunge vi har när frugan ringde och berättade om nyheterna. Då berättade jag det för veterinären och var så upphetsad att jag stack därifrån utan att betala, berättar Sven Åke Sand för Aftonbladet.

”Bara skinn och ben”

När Signe kom hem igen sprang hon direkt till matskålen och kände sig trygg igen.

– Hon är jättesmal men nu ger vi henne mat ofta men i små doser så att magen kommer igång, berättar Sven-Åke.

Ägarna är glada över att ha fått sin katt tillbaka, trots att försvinnandet kommer förbli ett mysterium.

– Det är nog lätt att få mig att gråta nu skulle jag tro. Det är helt otroligt. Djuren betyder mycket för en men vid sådana här fall så är det verkligen så. Att det verkligen är en familjemedlem, berättar Sven-Åke Sand.

Publicerad:

LÄS VIDARE