Uppsalabandet får fira sitt jubileum hemma i köket

Publicerad 2020-05-26

För fem år sedan startade Richard DeKash och Niclas Stråhle duon N.O.R.D. covermusic.

På lördag är det fem år sedan Uppsaladuon Richard DeKash och Niclas Stråhle startade partybandet N.O.R.D. covermusic som sedan dess turnerat runt om i hela landet.

På lördag var det också planerat för en stor jubileumsspelning

På lördag är det fem år sedan Uppsaladuon Richard DeKash och Niclas Stråhle startade partybandet N.O.R.D. covermusic som sedan dess turnerat runt om i hela landet.

På lördag hade också duon planerat för en stor jubileumsfest med bland annat gästartister och ett litet skivsläpp, en fest som dock är inställd sedan länge med anledning av coronakrisen

Firar jubeleumet hemma i köket

Nu är det dock klart att det kommer att bli ett firande – trots allt. Ett alternativt sådant, hemma i köket.

– För att fira vårt jubileum kommer vi att köra en livesändning istället. Vi samlas kring köksbordet och firar tillsammans via sociala medier istället. Tanken är att dom som tittar får följa med oss på en hemmafest, önska låtar, ställa frågor och ha kul tillsammans med oss. Det blir inte samma sak men vi hoppas att det ska bli uppskattat ändå, säger Richard DeKash.

Partybandet N.O.R.D. covermusic har fått större delen av sina spelningar inställda.

Lider med hela branschen

För Richard DeKash och Niclas Stråhle är musiken och turnerandet någonting man gör på deltid, och man lider med kollegor i branschen som lever på sin musik.

– Vår bransch har det enormt tufft nu. Alla jobb är borta och för många musiker och andra kulturarbetare börjar inkomsterna sina. Vi i N.O.R.D gör detta på deltid och har inte drabbats lika hårt, men det märks ju ändå i plånboken. Vi har också valt att inte söka något kulturstöd av solidaritet mot våra kollegor som har kulturen som sin enda inkomst, säger Niclas Stråhle.

Följ ämnen i artikeln