Daniel Magnusson dog i lavinen: ”Var vår förebild”

Uppdaterad 2022-02-09 | Publicerad 2022-02-08

Daniel Magnusson, 44, kom alltid in på kontoret med smittsam energi och ett leende på läpparna.

Nu sörjer kollegorna sin vän, som var en av de fyra män som dog i den tragiska lavinolyckan i Österrike för snart en vecka sedan.

”Sorgen och saknaden vi känner är enorm”, skriver de i ett inlägg på Facebook.

För snart en vecka sedan dog fyra svenska män i 45-årsåldern när de drogs med i en lavin i närheten av den lilla byn Spiss.

En av dem var 44-åriga Daniel Magnusson, från Onsala. Han arbetade som chef på Fastighetsbyrån i Kungsbacka, och nu delar hans kollegor med sig av sorgen på företagets Facebooksida.

”Daniel var vår förebild och ledstjärna. Han sken upp kontoret varje dag med sitt stora & smittsamma leende, skratt och sin otroligt härliga energi.”

De skriver också att de kommer fortsätta att driva verksamheten i hans anda.

”Det kommer inte finnas ett tillfälle då vi inte kommer sakna dig Daniel. Tack för allt vi fått uppleva med dig, alla minnen”.

Daniel Magnusson blev 44 år gammal.

Kompisgänget åkte alltid ihop

Daniel var i bergen tillsammans med sina vänner. Kompisgänget som var erfarna åkare hade åkt i alperna i flera år, och just de här backarna hade de besökt många gånger tidigare.

Två av dem som dog var bröder och deras pappa säger att de alltid åkte tillsammans.

– Det är en verklig olycka, det är inget slarv på något sätt. Jag är fullt trygg med killarna i deras sätt att hantera åkningen. Jag vet att de är försiktiga. De hade betalat för den här guiden, och det gör man inte om man är oförsiktig, säger pappan.

Bergen i Österrike nära gränsen till Schweiz.

Tände ljus vid olycksplatsen

Totalt sex personer drogs med i den 400 meter breda lavinen. Utöver de fyra svenska männen dog också en österrikisk bergsguide. En man överlevde och fick föras till sjukhus.

Polisen i Tyrolen säger att det är väldigt ovanligt att så många personer dör i en lavinolycka. I den lilla alpbyn Spiss tändes ljus för att hedra de fyra svenska männen.

– Vi har satt ett ljus här för att visa alla i Sverige att vi är ledsna här, sa Karin Jäger som bor i byn.

Aftonbladet har fått godkännande av Daniels familj att publicera hans namn och bild.

Svenskarna sörjs i byn Spiss i Österrike.

ANNONS