Emelina sminkar sig utan händer: ”Man ska inte begränsa sig ”

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Med ett fast grepp om den korpsvarta eyelinern visar Emelina Eriksson att det går att sminka sig oklanderligt – trots att man saknar händer.

Och hennes sminkvideo på Facebook möttes snabbt av entusiasm och kärleksfulla kommentarer.

– Det känns så jävla coolt att jag fått så mycket respons av en sådan enkel grej som jag gör varje dag, säger Emelina.

24-åriga Emelina Eriksson från Boden har levt i princip hela sitt liv utan händer. När hon bara var tre månader gammal drabbades hon av en hjärnhinneinflammation som ledde till en blodförgiftning.

Emelinas liv stod på spel, vilket medförde att läkarna var tvungna att operera bort delar av hennes kropp.

– Så jag har en handled på den högra handen men ingen hand, på den andra har jag en stump, och mitt vänster ben kapade de ovanför knäet, berättar Emelina.

1 av 3 | Foto: Privat
Emelina Eriksson enbart var tre månader gammal fick en hjärhinneinflammation som ledde till en blodförgiftning.

Kommentarerna Facebook ramlade in

En av Emelinas största passioner är smink. En kväll när hon hade tråkigt beslöt hon sig för att sminka sig under en live-sändning i en stor Facebookgrupp för tjejer.

Det dröjde inte länge förrän Emelina överöstes av kommentarer.

– De flesta skrev: ”Wow, vilken fantastisk kvinna du är. Du sminkar dig mycket bättre än vad alla andra gör som har händer”, berättar Emelina som var chockad över alla vänliga ord.

– Jag blev lite generad. Men det känns så jävla coolt att jag fått så mycket respons av en sådan enkel grej jag gör varje dag.

”Man ska inte begränsa sig för att man ser annorlunda ut”

Emelina har assistenter som hjälper henne med vissa saker i vardagen. Men hon är envis och vill gärna klara det mesta på egen hand och har en positiv inställning till sin tillvaro.

– Visst, man hade någon period i tonåren där man tyckte allt var hemskt och undrade: Varför blev jag så här? Men nu tänker jag: Jag blev så här. Jag kan inte gör något åt det. Jag får helt enkelt lära mig leva med det och göra det bra ändå, säger Emelina och fortsätter:

– Man ska inte begränsa sig bara för att man ser annorlunda ut. Jag tycker man ska ta stora steg och verkligen visa: Här är jag, så här är det och bara köra hårt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN