Alice Bah Kuhnkes nakenblunder på EU-videomötet

Uppdaterad 2021-03-24 | Publicerad 2021-03-23

Alice Bah Kuhnke råkade bjuda EU-kollegorna på smärre nakenfadäs i dag.

Mitt i alla morgonbestyr glömde parlamentarikern bort att datorns kamera stod på.

– Jag slängde mig ner på golvet, under skrivbordet, skriver hon på Instagram.

Med alla videomöten i pandemitider är det lätt att någon gång glömma bort sig.

I dag var det EU-parlamentariken Alice Bah Kuhnkes tur – något hon bjussigt berättar om på det egna Instagram-kontot.

Den före detta kulturministern skriver att hon, av förekomna anledningar, ”sprang runt mer eller mindre (mest mer) oklädd i lägenheten”.

Ruschandes runt i lägenheten passade hon på på att koppla upp sig mot EU-parlamentet för ett utskottsmöte. Men när hon sedan fortsatte med sina morgonsysslor glömde hon bort att datorn stod på – och vad hon (inte) hade på sig.

Alice Bah Kuhnke råkade bjuda EU-kollegorna på smärre nakenfadäs.

”Mrs Kuhnke, Mrs Kuhnke!”

”Så plötsligt hur jag hur mitt namn ropas upp: - Mrs Kuhnke, Mrs Kuhnke...Och i samma veva som jag skyndar från köket, med kaffe i ena handen, skvättandes över golv och pinaler, och lutar mig fram över datorn för att säga de artighetsfraser som vi alltid upprepar för att testa ljud och bild så SLOG DET MIG att jag inte (alls) var klädd”, skriver Alice Bah Kuhnke.

Hon berättar vidare att hon slängde sig ner under skrivbordet för att dölja sig från kollegorna. Samtidigt ropade hon ut ”något obegripligt på engelska”.

Alice Bah Kuhnke.

”Eh... Thank you... everything is just fine... eh, I don’t need to test the picture because eh...mummel mummel... RIDÅ”, ska det ha låtit enligt EU-parlamentarikern själv.

Aftonbladet har under kvällen försökt kontakta Alice Bah Kuhnke för att höra mer om det nakna missödet.

”Alice tackar men kommer inte att kommentera inlägget vidare”, skriver hennes pressekretare Beata Thor i ett sms till Aftonbladet.

Följ ämnen i artikeln