Internetstiftelsen startar en mötesplats i Malmö.
Foto: Isabell Höjman/TT / TT NYHETSBYRÅN
Internetstiftelsen startar en mötesplats i Malmö.

Organisation erbjuder gratis kontorsplatser

Publicerad:
Uppdaterad:
Internetstiftelsen startar en mötesplats i Malmö.
Foto: Isabell Höjman/TT / TT NYHETSBYRÅN
Internetstiftelsen startar en mötesplats i Malmö.

NYHETER

Internetstiftelsen öppnar upp en mötesplats i Malmö.

På Goto 10 kommer det vara gratis att nätverka - om man är medlem.

– Det handlar egentligen om att återinvestera för att förbättra internetutvecklingen i Sverige, säger Jannike Tillå, kommunikations- och affärschef.

Organisationen Internetstiftelsen driver Goto 10 i Stockholm. Mötesplatsen beskrivs som ett ställe för internetrelaterade kunskapsutbyten och innovation. Förutom att de arrangerar diverse evenemang och workshops fungerar mötesplatsen även som en kostnadsfri arbetsplats.

I höst väljer Internetstiftelsen även att öppna upp Goto 10 vid Slagthuset i Malmö.

Techscenen och alla startups i staden tillsammans med de höga placeringarna i Indexmätningar för nystartade företag, närheten till universitetet och det korta avståndet till kontinenten blev avgörande.

– Det var många saker som fick oss att välja Malmö, konstaterar Jannike Tillå, kommunikations- och affärschef på Internetstiftelsen.

Kan ge nya företag

Bakgrunden till att Goto 10 startades var de forskningssamarbeten som Internetstiftelsen varit involverade i.

– Nätverkande och att olika kompetenser möts är den viktigaste anledningen till att det gått så bra för Sverige. Då tittade vi om vi kan erbjuda en startplats, en mötesplats där man ganska förutsättningslöst kan mötas för att sitta och jobba eller arrangera hackathons, event eller seminarier. Förhoppningsvis ska det starta nya tankar, idéer, innovationer och så småningom kanske nya företag, säger Jannike Tillå.

Mötesplatsen vid Slagthuset kommer rymma en hörsal som tar in uppemot 70 personer samt utrymmen för mindre evenemang och arbetsplatser.

Foto: Kristina Alexandersson
Jannike Tillå, kommunikations- och affärschef.

Gratis för medlemmar

För medlemmar i organisationen kommer det att vara gratis att utnyttja lokalerna och dess faciliteter.

– Vårt huvudsakliga område är de svenska domänsystemen - .se och .nu - där får vi egentligen intäkter från alla som betalar för en domän varje år. Det överskottet går in i internetfrämjande projekt och satsningar. Vi har intäkter så det handlar egentligen om att återinvestera för att förbättra internetutvecklingen i Sverige.

Någon exakt öppningsdag är ännu inte bestämd, men organisationens förhoppning är att man ska kunna öppna upp innan oktober.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE