Niklas Busch Thor blir ny krönikör för Aftonbladet Uppsala

Av: Joanna Górecka

Publicerad:
Uppdaterad:
Niklas Busch Thor blir ny krönikör för Aftonbladet Uppsala.
Foto: Stefan Jerrevång
Niklas Busch Thor blir ny krönikör för Aftonbladet Uppsala.

Siriusspelaren Niklas Busch Thor blir Aftonbladet Uppsalas nya krönikör.

Och lagkaptenen utlovar mycket fotbollstexter – men också krönikor om familjeliv och livspussel.
– Jag kommer mest att vara personlig, säger Niklas Busch Thor.

Den Jönköpingsfödde mittfältaren har varit Uppsalabo i 25 år och Siriusspelare i sju. Men det här är första gången fotbollsspelaren ska axla rollen som skribent, ett uppdrag han tar sig an med spänning.
– Det ska bli kul, jättespännande. Det är lite nytt för mig också, det här att få skriva av mig – men det ser jag fram emot. Jag är novis som skribent, så det ska bli kul att se vad man kan koka ihop för något och vad det kan bli för respons.

Vad kommer du att skriva om?
– Det kommer såklart bli en hel del fotboll och Sirius, men jag tror att det också blir en hel del personliga vardagsbetraktelser och en hel del familjeliv. Livspussel och barn, hur man får till vardagen helt enkelt. Och om nya utmaningar som jag har nuförtiden.

ANNONS

Storsäljare

Uppsala

Köp en deal, spara upp till 90%

Har du några skribentförebilder?
– Egentligen inte. Jag läser väldigt mycket olika krönikor. Politiska krönikor, ekonomikrönikor och en hel del sport såklart. Jag gillar Jonatan Unges krönikor. Annars läser jag en hel del Erik Niva. Jag gillar verkligen hans längre reportage. När han möter människor går han in på djupet, det uppskattar jag hos en skribent.

Finns det något du bävar inför i krönikörsrollen?
– Jag är lite rädd för idétorka, att plötsligt inte ha någonting att säga. Jag bävar för skrivkramp. Det drabbar ju vana skribenter titt som tätt så det kommer så klart att hända mig också. Och så får man hoppas att folk läser, men jag är nästan mer orolig för skrivkrampen, man vill inte tvinga fram något. Det ska kännas bra, det ska komma organiskt.

Kommer du att vara politisk?
– Nej, jag har inte tänkt att jag kommer vara politisk. Jag är inte så politisk av mig. Det är inte så intressant – framför allt inte från mig. Jag funderar inte så mycket på politik. Jag ska bidra med det som jag kan mycket om och det jag har funderingar kring. Jag kommer nog mest att vara personlig.

Publicerad:

LÄS VIDARE