Pojkar kidnappades och misshandlades grovt på kyrkogård

Uppdaterad 2020-08-26 | Publicerad 2020-08-23

Pojkarna som hittades avklädda på en kyrkogård ska ha utsatts för en tortyrliknande misshandel som pågått en stor del av natten, enligt uppgift till Aftonbladet.

En omfattande teknisk undersökning har gjorts på brottsplatsen under söndagen.

På kvällen spärrade polisen av ytterligare ett område av kyrkogården.

Tidigt på söndagsmorgonen hittade förbipasserande två skadade pojkar vid kyrkogården Norra begravningsplatsen i Solna, norr om Stockholm. Enligt polisen har pojkarna utsatts för ett grovt brott och under morgonen greps två män i närområdet.

– De är nu anhållna och ärendet rubriceras som misshandel och människorov. De misstänkta nekar till brott, men har inte blivit förhörda ännu. Jouråklagaren vill inte lämna ytterligare kommentarer i ärendet på grund av att det är mycket tidigt i utredningsskedet, säger Anna Magnusson vid åklagarkammarens presstjänst.

Två pojkar hölls fångna på en kyrkogård i Solna under natten.

Tortyrliknande misshandel

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska brottsoffren, som är omyndiga, ha utsatts för tortyrliknande och kränkande våld under flera timmar.

Vid 23-tiden på lördagskvällen ska pojkarna ha förts in på kyrkogården och hittades avklädda av förbipasserande tidigt på söndagsmorgonen. De misstänkta männen ska vara i 20-årsåldern.

Åklagaren vill inte kommentera om det finns någon koppling mellan offren och de misstänkta gärningsmännen.

Pojkarna ska ha hittats avklädda. Två män är nu anhållna och misstänkta för misshandel och människorov.

Omfattande brottsplatsundersökning

Omfattningen på pojkarnas skador är ännu okänt. Enligt polisen var de båda ”vakna och talbara” när de hittades.

Under söndagen har en omfattande teknisk undersökning genomförts på brottsplatsen. Ett stort område vid en kulle på norra delen av kyrkogården spärrades tidigt av. På kvällen spärrade polisen av ytterligare ett område där hundförare och tekniker fortfarande arbetade sent in på kvällen för att säkra spår.