– Nu är det dags att agera

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-06

Birgitta utmanar alla krögare att bara servera kranvatten

Krögaren Birgitta Myrhed slängde ut allt flaskvatten.

Nu utmanar hon alla Sveriges restauranger att bara servera kranvatten.

– Det är dags att agera, säger Myrhed.

FILTRERAR VATTNET Birgitta Myrhed renar kranvattnet med ett kolblocksfilter för att få bort kloret.

Birgitta Myrhed driver Bistro Süd i Stockholm. För två år sedan slutade hon servera vatten på flaska. Nu får gästerna i stället kranvatten, filtrerat från bland annat klor.

– Vårt svenska kranvatten är kanon, förutom att man tillsätter klor i det. Varken vin eller mat kommer till sin fulla rätt om man dricker kranvatten, på grund av kloret. Därför renar jag vattnet, säger Myrhed.

Filtren återvinns

Kranvattnet renas med kolblocksfilter. När de är förbrukade återvinns de och blir förnybar energi. Ett 40-tal restauranger runtom i landet använder samma sorts filter.

Birgitta Myrhed är nöjd:

– Ramlösa är inte upphetsande att erbjuda till vin, det är för salt och för mycket kolsyra. Det filtrerade kranvattnet smakar mycket bättre.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln