Så ska Uppsalas nya 500-miljonerssimhall se ut

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyrishov ska få en ny 50-metersbassäng, utomhusbassänger och en lyxigare relaxavdelningen.

Bland annat.

Simhallen ska byggas ut och om för en halv miljard kronor och nu står det klart hur den ska se ut – i stora drag.

Så här kan Fyrishov se ut om några år.
Foto: Fyrishov
Så här kan Fyrishov se ut om några år.

För ett år sedan gick startskottet för Fyrishovs stora arkitekttävling och nu står det klart vilken firma som kommit med det vinnande konceptet. White Arkitekters bidrag "Norra stadsparken" ska snart bli verklighet.

– Förslaget ska ses som en vision som vi nu kommer utgå från i det fortsatta arbetet med att utveckla framtida Fyrishov. Först ligger fokus på en ny simhall som ska ersätta den befintliga, som i ett senare skede ska renoveras och byggas om till ett nytt badkoncept, säger Björn Wall, Fyrishovs styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Flera nya simbassänger

White Arkitekter kommer nu att ta fram en ny detaljplan tillsammans med en projektgrupp och bearbeta förslaget under våren så att Fyrishov kan börja renoveras i slutet av nästa år eller i början av 2022, enligt planen som presenterades i somras.

Då meddelande Fyrishov också att den vill ha en badanläggning med tre nya bassänger, en inne och två ute, flera upplevelser i äventyrsbadet och en uppdaterad relaxavdelning. Intill arenan vill den också ha parkstråk, en ny sommarentré och grönytor för träning, tävling, konserter och event. En ny entrébyggnad finns också på agendan, men den delen ingår inte i den satta budgeten om omkring 500 miljoner kronor.

Foto: Fyrishov
Fyrishov ska få en ny 50-meterspool om drygt tre år.
Foto: Fyrishov
Det vinnande förslaget präglas av genomtänkta stråk, anser juryn.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN