Skröt på sociala medier om djurplågeri

Uppdaterad 2020-10-20 | Publicerad 2020-10-19

 Kommunhuset i Broby - Östra Göinge kommun.

En tonårskille i Östra Göinge skar långsamt av huvudet på en fågelunge med en yxa.

Han filmade allt och skickade klippet till en tjej på Snapchat.

– Jag har mycket ilska och det är kul, sa tonåringen i förhör.

I våras fick en tjej en film skickad till sig på Snapchat. Den visade en fågelunge som var fastspänd på en stubbe. Hur fågeln satt fast minns hon inte. Långsamt skars fågelungens huvud av med en yxa.

I andra videoklipp som tonårskillen skickat till tjejen syns andra fågelungar, den här gången vid liv och förvarade i en plastlåda. Tonårskillen skrev till tjejen att han dödat flera fåglar.

Det rapporterar Blekinge läns tidning.

Misshandlade även man

Polisen, som sett skärmdumpar från tortyrklippen larmades. Fastän det inte fanns något på filmklippen som gav bevis för att det var tonåringen i fråga som begått brotten så erkände han. När polisen frågade varför han skadade oskyldiga djur sa han:

– För jag har mycket ilska och det är kul.

Han sa också att han hittat fågelungarna övergivna i ett bo och att föräldrarna var döda.

Däremot misstänks han ha utsatt fler fåglar för onödigt lidande utan anledning. Han åtalas därför för djurplågeri, skriver BLT.

Tonåringen misstänks också för grov misshandel. Det åtalet gäller en händelse i Näsum, där han och fyra andra killar ska ha knuffat omkull en man. De sparkade, slog och hoppade på mannen. Även det brottet filmades, vilket har använts i utredningen.