Föll ner i slukhål – fullt av råttor

Publicerad 2020-10-30

NEW YORK. Alla som suckar ”Typiskt 2020” vid minsta olägenhet kan ju skänka Leonard Shoulders en tanke.

Häromdagen ramlade han ner i ett slukhål i Bronx i New York – fullt av krälande råttor.

– Han vågade inte skrika på hjälp för han var rädd att råttorna skulle ta sig in i munnen på honom, berättar brodern George White.

OBS: Arkivbild. Mannen stod och väntade på bussen i New York när han föll genom ett slukhål.

Ja, är det någon som verkligen förvärvat rätten att ha synpunkter på det här miserabla året är det ändå 33-årige Bronx-bon Leonard Shoulders.

I lördags stod han i allsköns ro och väntade på bussen på tredje avenyn när marken under honom plötsligt gav vika - och innan han hann förstå vad som hände rasade han ner i ett tre och ett halvt meter djupt slukhål.

Där var han inte ensam, visade det sig snabbt.

Tvärtom.

Det kryllade av råttor i hålet.

– De var så många att han inte ens vågade skrika på hjälp, berättar brodern George White för Daily News.

– Han var rädd att råttorna skulle ta sig in i munnen om han öppnade den. Det kryllade av dem och de var fruktansvärt stora.

Brandkåren kom skonsamt snabbt till undsättning och kunde hjälpe stackars Shoulders upp. Han kördes till sjukhus, där det konstaterades att han brutit en arm och ett ben.

– Han är vid liv, det är det viktiga. Men han har traumatiserats av händelsen, säger hans mor Cindy White.

Få torde ha svårt att förstå det...

Familjen kräver nu besked om hur en så bisarr olycka kunde inträffa och de lokala myndigheterna utreder. Om någon visar sig vara skyldig till bristfälligt underhåll av den aktuella gatstumpen kan rättsligt efterspel följa.

New York har i alla tider plågats av en enorm råttkoloni. Det sägs att de går åtta råttor per innevånare i åttamiljonersstaden – och att ingen i någon av de fem stadsdelarna någonsin befinner sig mer än några meter från de håriga gnagarna.

Mannen blev snabbt omringad av stora råttor.

Följ ämnen i artikeln